393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Grand Canyon: tömegjelentkezés bölényvadászatra

10perc.hu
2021. 05. 08.
Grand Canyon: tömegjelentkezés bölényvadászatra

Két nap alatt több mint 45 ezren érezték úgy, hogy alkalmasak lennének a feladatra.

Az elmúlt időszakban túlságosan elszaporodtak a bölények a Grand Canyonban, ezért az amerikai Nemzeti Park Szolgálat (NPS) úgy gondolta, beszerveznek 12 önkéntes vadászt, hogy a megközelítőleg 600 darabos állomány kétharmadának a kilövésére. Felhívást tettek közzé, és várták a jelentkezőket, akik elárasztották az NPS oldalát. A hétfőn kezdődött és 48 órával később zárult regisztrációra ugyanis 45 ezer önjelölt vadász vállalkozott a feladatra.

A tájékoztatás szerint első körben 25 jelentkezőt választanak ki, majd a rátermettségük felmérése után 12 vállalkozót bíznak meg vele, hogy lőjenek ki bölényeket a park North Rim elnevezésű részén. Az önkéntesek nem vihetnek magukkal segítőtársakat. Egy bölény mintegy 900 kilogrammot nyom, de a kilőtt állat húsából csak annyit vihet magával a vadász, amit motorizált szállítóeszköz vagy málhásállat nélkül képes.



A BBC.com úgy értesült, hogy a bölények kilövését nem vadászatként hirdették meg, mivel az amerikai nemzeti parkokban tilos a vadászat. A felhívást egyes szakértők azért bírálták, mivel szerintük ez veszélyes precedenst teremthet. A parkfenntartó azzal magyarázta a felhívást, hogy a bölénycsordák olyan népesek lettek, hogy az már környezeti károkat okoz a természetvédelmi területen.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek