393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Gasztronómiai Oscart kapott egy magyar bonbon

10perc.hu
2021. 10. 04.
Gasztronómiai Oscart kapott egy magyar bonbon

Közép-Európából egyedülállóan két csillagot kapott a gasztronómia Oscar-díjaként számon tartott Great Taste Awardson a ZAX csokoládéműhely erdei gyümölcsös bonbonja.

Fantasztikus magyar sikerrel zárult az idei Great Taste Award, melyen megkapta a gasztronómia Oscar-díját a ZAX erdei gyümölcsös bonbonja. Maga az édesség igazi minőségi csokoládé, és a prémium kategóriás áru nem véletlenül a legdrágább bonbon is az országban: a 100 darabos Black Edition válogatás 45 500 forintba kerül. Ugyanakkor legolcsóbb termékük mindössze 1400 forint.

A cég alapítójában, Varga Zsuzsában tíz évvel ezelőtt fogalmazódott meg, hogy milyen izgalmas hobbi lehetne a csokoládékészítés. Előbb csak a szűk családnak, később már a barátoknak, végül a barátok barátainak is készítette a finomságokat. Így jutott el odáig, hogy az egyik karácsonykor már száz helyre szállított csokikat.



Férjével együtt 60 évesen vágtak bele az új vállalkozásba, és a Duna-parton nyitották meg első üzletüket és a csokoládéműhelyüket is. A kezdetektől fogva az az alapelvük, hogy prémium terméket csak kiváló alapanyagokból lehet készíteni. Éppen ezért ők a világ legjobb összetevőivel dolgoznak, kerüljön az bármennyibe is.

A minőséget pedig már a szakma is elismerte, több díjat is kaptak, ám most sikerült szintet léptek: mint fentebb írtuk, egyedüli közép-európai versenyzőként két csillagot kapott a cég a csokoládéműhely erdei gyümölcsös bonbonja a londoni Great Taste Awardson, de kézműves Zsutella mogyorókrémüket is csillaggal jutalmazták.

Főkép forrása:
ZAX

További cikkek