393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: Marokkó negyeddöntős – a spanyolok meg éneklik Korda György slágerét, a Reptért

10perc.hu
2022. 12. 06.
Foci-vb: Marokkó negyeddöntős – a spanyolok meg éneklik Korda György slágerét, a Reptért

Spanyolország egy gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel kikapott Marokkótól a katari labdarúgó-világbajnokság keddi nyolcaddöntőjében.

Immár elmondható, hogy a vb-aranyra is esélyes Spanyolország képtelen büntetőpárbajt nyerni nagy tornán. Ugyanis 2018-ban ugyancsak a nyolcaddöntőben Oroszország ellen, a tavalyi Európa-bajnokság elődöntőjében Olaszországgal szemben maradtak alul Luis Enrique tanítványai. És ezt a sormintát folytatták a katari labdarúgó-világbajnokságon, ahol a nyolcaddöntőben ezúttal Marokkó bizonyult jobbnak.

Ráadásul az észak-afrikai válogatott eddig összesen 1 gólt kapott – azt is Kanadától –, míg a horvátok, a belgák és a spanyolok, utóbbiak még büntetőből sem találtak be a marokkói kapuba. Elképesztően fegyelmezetten védekeznek, ha lehetőségük van rá, gyorsan és veszélyesen kontráznak.

Spanyolország 123 percig ostromolta a marokkói válogatott kapuját, de nem sikerült gólt lőniük. A hosszabbítás utolsó percébe Sarabia eldönthette volna a mérkőzést, éles szögből, egy méterről kapura lőtt, a labda viszont elszállt Bunu mellett és a jobb kapufáról kifelé pattant.

Jöttek a büntetők, a marokkói Sabiri és Ziyech is betalált. A spanyoloktól Sarabia a kapufát találta el, Soler lövését pedig megfogta Bono. A harmadik marokkói rúgó, Benoun lövését megfogta Simón. Busquets szépíthetett volna, de ő is borzalmasan gyengén rúgta a tizenegyest, Bono pedig ismét hárított. Végül Hakimi lezárta a párbajt.



A spanyolok háromból egy büntetőt sem értékesített a szétlövésben, döbbenetesen rosszul rúgták a tizenegyeseket. Pedig az ESPN arról írt, hogy Luis Enrique a világbajnokság előtt figyelmeztette a játékosait, ezerszer is gyakorolják a tizenegyesrúgásokat.

Ki tudja, meddig juthat el Marokkó, mert így is történetük legnagyobb sikerét érték el a vb-negyeddöntővel. A legjobb nyolc között majd a Portugália–Svájc esti párharc győztesével játszhat. És valljuk meg őszintén, egyik ellen sem lesz esélytelen.

Világbajnokság, nyolcaddöntő
Marokkó–Spanyolország: 0–0. 11-esekkel 3-0.

Al-Rajján, Egyetemvárosi Stadion, 44. 677 néző. Jv.: Rapallini (argentin)
Marokkó: Bunu – Hakimi, Agerd (el-Jamik, 84.), Szaissz, Mazraui (Attijat Allah, 82.) – Unahi, S. Amrabat, Amallah (Seddira, 82.) – Zijes, En-Nesziri (Szabiri, 82.), Bufal (Abde, 66.). Szövetségi kapitány: Valid Regrari.
Spanyolország: Unai Simón – M. Llorrente, Rodri, Laporte, Jordi Alba (Balde, 98.) – Gavi (Soler, 63.), Busquets, Pedri – Ferran Torres (N. Williams, 75.), Asensio (Morata, 63.), Olmo (Fati, 98.). Szövetségi kapitány: Luis Enrique.


Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek