393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: könnyed angol siker és Kane-rekord

10perc.hu
2022. 12. 04.

Anglia 3-0-ra legyőzte Szenegál együttesét a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

A legutóbb negyedik helyezett angol csapat sokak szerint csak a neve miatt került az esélyesek közé, ám egyelőre igencsak eredményes támadó focival okoz kellemes csalódást a világbajnokságon. Eddigi négy meccsükön 12 gólt lőttek, azaz menetelnek előre.

A nyolcaddöntőben az első félidő nagy részében erőtlennek tűnt Anglia, a szenegáliak több helyzetet is kihagytak, ám a 38. percben Jordan Henderson találatával előnybe került, azt követően pedig sokkal jobban játszott riválisánál.

A csapatkapitány tartotta magát a korábbi szokásához, és a nyolcaddöntőben gólt szerzett. Harry Kane válogatottbeli 52. találatával még a szünet előtt megduplázta az előnyt, ezzel a 2018-as vb gólkirálya megszerezte a jelenlegi világbajnokságon első találatot.

Kane-nek ez volt a 11. találata vb-ken és Eb-ken összesen, ezzel megelőzte Gary Linekert a vonatkozó ranglista élén az angoloknál. Majd a fordulás után jött Bukayo Saka, és végleg eldöntötta a párharcot. Anglia jövő szombaton a címvédő francia együttes ellen lép pályára a negyeddöntőben.

Világbajnokság, nyolcaddöntő
Anglia–Szenegál 3–0 (2-0)
Katar, al-Hor. 65 985 néző. Jv.: Barton (salvadori)
Anglia: Pickford – K. Walker, Stones (Dier, 76.), Maguire, Shaw – J. Henderson (Phillips, 82.), Rice – Saka (Rashford, 65.), Bellingham (Mount, 76.), Foden (Grealish, 65.) – H. Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.
Szenegál: É. Mendy – Sabaly, Koulibaly, Ab. Diallo, Jakobs (Ballo, 84.) – I. Sarr, N. Mendy, Ciss (Gueye, a szünetben), K. Diatta (P. Sarr, a szünetben) – I. Ndiaye (Dieng, a szünetben) – Dia (Diédhiou, 72.). Szövetségi kapitány: Aliou Cissé.
Gólszerző: J. Henderson (38.). H. Kane (45+3.), Saka (57.)

Főkép forrása:
DPPI Media/Nigel Keene

További cikkek