395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: a katariak átélték a katarzist, lőttek egy gólt, de kikaptak Szenegáltól

10perc.hu
2022. 11. 25.

A házigazda Katar 3-1-re kikapott Szenegáltól a labdarúgó-világbajnokság csoportkörének második fordulójában, Dohában, és ezzel szinte biztossá vált a kiesésük.

Azt eddig is tudtuk, hogy Katar minden idők leggyengébb képességű házigazdája egy labdarúgó-világbajnokságnak, ám azért arra nem sokan számítottak, hogy – vélhetően – szerzett pont nélkül esnek ki a csoportmeccsek után. Gólt már lőttek ezen a mérkőzésen Szenegál ellen, de bántóan gyengén futballoznak.

Pedig ez a találkozó egy földrészek közötti nagy rangadó lehetett volna, hiszen az Ázsia-kupa címvédője és az Afrika-kupa győztese játszott egymással. Ám a meccset látva, sok minden elmondható róla, de az nem, hogy rangadó lett volna.

A hazai válogatott akár több találatot is elérhetett volna a nagyon lazán focizó szenegáliak ellen, de egyrészt egy büntetőt elfelejtett számukra megadni a spanyol bíró, másrészt Mendy élete egyik legjobb formájában védett. Ha valaki nem értette, mit keres a Chelsea kapujában, az a második félidőben látva két-három földöntúli bravúrját, nem kételkedik többet a londoni kékek szakértelmében.

A gólok közül a két fejes találat volt igazán szép, míg az első szenegáli találat ezzel szemben kabaréba illő jelenet után esett. A meccsnek még egy érdekessége volt, hogy amíg a házigazdánál valamennyi játékos a katari bajnokságban játszanak – be is lett árazva a pontvadászat rendesen –, addig Szenegál keretében valamennyi futballista külföldön szerepel.

Mindenesetre Katar kiesése szinte biztosra vehető – a hollandokkal találkoznak –, addig Szenegál ki-ki meccsen döntheti el Ecuador ellen a biztos továbbjutó létét.



A-csoport, 2. forduló
Katar–Szenegál 1–3 (0–1)
Doha, al-Tumama Stadion, 40 ezer néző. Vezette: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)
Katar: Barsem – I. Mohammad, Pedro Miguel (Vaad, 83.), Huhi, A. Hasszan, H. Ahmed (Szalman, 83) – Budiaf (Hatem, 69.), Madibo, al-Hajdosz (M. Muntari, 74.) – A. Ali, Afif. Szövetségi kapitány: Félix Sánchez.
Szenegál: É. Mendy – Sabaly, Koulibaly, Ab. Diallo, Jakobs (P. Cissé, 78.) – I. Gueye, N. Mendy (P. Sarr, 78.) – I. Sarr (I. Ndiaye, 74.) B. DiaK. Diatta (Ciss, 64.), Diédhiou (Dieng, 74.), –. Szövetségi kapitány: Aliou Cissé.
Gólszerző: M. Muntari (78.), ill. B. Dia (41.), Diédhiou (48.), Dieng (84.)

Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek