393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: Kamerunt siratja mindenki, a szerbek csúfosan leszerepeltek

10perc.hu
2022. 12. 02.

Brazília 1-0-ra kikapott a kameruni válogatottól, míg Svájc 3-2-verte Szerbiát a katari labdarúgó-világbajnokság G-csoportjának zárókörében.

Olcsó poén lenne felemlegetni, hogy volt valaki, aki Szerbia világbajnoki elsőségét jósolta meg, aztán Dragan Sztojkovics csapata leszerepelve, mindössze egy pontot szerezve kullog haza Katarból a csoportkör zárását követően. Pedig voltak a szerbeknek felvillanásaik, ám amikor kétgólos előnyből majdnem kikaptak Kameruntól, már érződött, ez a vb mégsem róluk fog szólni.

Ráadásul a svájciak elleni meccs utolsó perceiben már a politika is pályára lépett, és a helvét csapatban játszó, koszovói albán gyökerekkel rendelkező játékosok kis híján tömegverekedésbe keveredtek a szerbekkel. Ugyanakkor aki látta a találkozót, az pontosan tudja, Svájc teljesen megérdemelten nyert és jutott be a nyolcaddöntőbe.

És a világ egy picit siratja a brazil válogatottat – maradjunk leginkább a tartalékos jelzőnél – legyőző Kamerunt. Az afrikai válogatottból a Bayern München klasszisától, Choupo-Motingtól várta mindenki a gólokat, ám helyette ott volt a szaúdi bajnokságban pénzt kereső Aboubakar, aki a kispadról indulva a vb egyik hőse lett.

A szerbeknek beállítását követően meglőtte a világ egyik legpimaszabb gólját, majd adott egy gólpasszt, míg most kezdőként pályára lépve győztes találatot ért el a brazilok ellen. És az is Aboubakarra vallott teljesen, hogy pontosan tudta, van egy sárga lapja, de a 92. percben igenis lekapta a mezt magáról gólörömében, majd pacsizva a bíróval, megkapta a pirosat.

G-csoport, 3. forduló
Kamerun–Brazília 1–0 (0–0)
Loszaíl, Loszaíli Nemzeti Stadion 44 ezer néző. Jv.: Elfath (amerikai)
Kamerun: Epassy – Fai, Wooh, Ebosse, Tolo – Anguissa, Kunde (Ntcham, 68.) – Mbeumo (Toko Ekambi, 64.), Choupo-Moting, Ngamaleu (Ngom Mbekeli, 86.) – Aboubakar. Szövetségi kapitány: Rigobert Song.
Brazília: Ederson – Dani Alves, Militao, Bremer, Telles (Marquinhos, 54.) – Fabinho, Fred (Bruno Guimaraes, 55.) – Antony (Raphinha, 79.), Rodrygo (Éverton Ribeiro, 55.), Martinelli – Gabriel Jesus (Pedro, 64.). Szövetségi kapitány: Tite.
Gólszerző: Aboubakar (90+2.)
Kiállítva: Aboubakar (90+3.)


Szerbia–Svájc 2–3 (2–2)
Doha, 974 Stadion, 41 378 néző. Jv.: Rapallini (argentin)
Szerbia: V. Milinkovics-Szavics – Pavlovics, Veljkovics (Gudelj, 55.), Milenkovics – A. Zsivkovics (Radonjics, 78.), Sz. Milinkovics-Szavics (Ne. Makszimovics, 68.), Lukics, Kosztics – Tadics (Djuricsics, 78.), A. Mitrovics, Vlahovics (Jovics, 55.). Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics
Svájc: Kobel – Widmer, Akanji, Schär, R. Rodriguez – Sow (Ed. Fernandes, 69.), Freuler, G. Xhaka –Shaqiri (Zakaria, 69.), Embolo (Okafor, 90+6.), R. Vargas (Fassnacht, 83.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin.
Gólszerző: A. Mitrovics (26.), Vlahovics (35.), ill. Shaqiri (20.), Embolo (44.), Freuler (48.)


A csoport végeredménye
1. Brazília: 6 pont – továbbjutott
2. Svájc: 6 pont – továbbjutott
3. Kamerun: 4 pont
4. Szerbia: 1 pont

Főkép forrása:
DPPI Media/Sebastian El-Saqqa

További cikkek