393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: csúcsmeccs, pazar gólokkal és megmaradt továbbjutási esélyekkel

10perc.hu
2022. 11. 28.
Foci-vb: csúcsmeccs, pazar gólokkal és megmaradt továbbjutási esélyekkel

Kamerun 3–3-as döntetlent játszott Szerbiával a labdarúgó világbajnokság G-csoportjának második fordulójában.

Ha volt eddig olyan meccs a katari labdarúgó-világbajnokságon, amit a semleges szurkolók szívesen megnéznének újra meg újra, az vélhetően ez a találkozó lenne. Mind Kamerun, mind pedig Szerbia vereséggel kezdett, így mindkét válogatott számára létfontosságú volt a győzelem.

És ezt nem betonvédekezéssel és ritka kontratámadásokkal akarták elérni, hanem az első másodperctől az utolsóig erőteljes támadójátékkal. Mondjuk az afrikai válogatott „némi hátránnyal” kezdte a találkozót, ugyanis Rigobert Song szövetségi kapitány még a keretből is eltávolította a csapat elsőszámú kapusát, a szerinte fegyelmezetlenül futballozó André Onanát.

Maga a találkozó szinte egy perc üresjáratot sem hozott. Előbb szerb helyzetek, majd kameruni gól és helyzetek, az első félidő hosszabbításában pedig szerb gólok, így az európai válogatott mehetett előnnyel az öltözőbe, de mindenki sejtette, messze nincs vége a gólgyártásnak.

Mindenesetre Song gondolt egy nagyot, és amikor az 53. percben Mitrovics találatával már kettővel mentek a szerbek, és behozta a jelen Milla apóját, Aboubakart. A korábbi Besiktas- és Porto-csatár jelenleg Szaúd-Arábiában játszik, de elképesztően jó játékos még mindig, azt bizonyította.

Előbb lőtt egy olyan gólt, amit rajta kívül a vb-n senki nem merne még megpróbálni sem. Otthagyta Milenkovicsot, kapura tört, majd a mezőny egyik legmagasabb kapusát úgy emelte át a labda alá löbbölve, hogy még Milinkovics-Szavics is megtapsolta volna legszívesebben. Majd adott egy gólpasszt a Bayernben világklasszissá fejlődő Choupo-Motingnak.

És ekkor még félóra hátra volt a meccsből… A szurkolók űzték-hajtották a csapatokat, akik mentek is becsülettel, kimaradtak helyzetek itt is, ott is, de a 3-3-as eredmény már nem változott. Mindkét válogatott egy ponttal várja a záró fordulót, ám amíg a szerbeknek Svájc, addig Kamerunnak a brazilok legyőzése jelenthet esetleges továbbjutást.


Aboubakar a mezőny egyik legmagasabb kapusát úgy emelte át a labda alá löbbölve, hogy még Milinkovics-Szavics is megtapsolta volna legszívesebben     Fotó: FIFA.com


G-csoport, 2. forduló
Kamerun–Szerbia 3–3 (1–2)
Al-Vakra, al-Dzsanúb Stadion, 47 ezer néző. Jv.: Mohamed Abdulla (egyesült arab emírségekbeli)
Kamerun: Epassy – Fai, Castelletto, Nkoulou, Tolo – Anguissa (Gouet, 81.), Kunde (Ondoua, 67.), Hongla (Aboubakar, 55.) – Mbeumo (N'Koudou, 81.), Choupo-Moting, Toko Ekambi (Bassogog, 67.)
Szövetségi kapitány: Rigobert Song.
Szerbia: V. Milinkovics-Szavics – Milenkovics, Veljkovics (Babics, 78.), Pavlovics (Sz. Mitrovics, 55.) – A. Zsivkovics (Radonjics, 78.), Lukics, Ne. Makszimovics, Kosztics (Djuricsics, 90+2.) – Tadics, Sz. Milinkovics-Szavics (Grujics, 78.) – A. Mitrovics. Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics.
Gólszerzők: Castelletto (29.), Aboubakar (63.), Choupo-Moting (66.), ill. Pavlovics (45+1.), Sz. Milinkovics-Szavics (45+3.), A. Mitrovics (53.)

Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek