EUR: 389,48 Ft
USD: 361,73 Ft
CHF: 391,65 Ft
GBP: 435,38 Ft
RON: 79,43 Ft
RSD: 3,32 Ft

Mai névnap:

Foci-vb: brazil-portugál döntőre van a legnagyobb esély

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: DPPI Media/Ian MacNicol

A végső sikerre Brazíliának van a legnagyobb esélye, jelenleg 25 százalék, míg a másik ágon Portugália a favorit, 13 százalékos nyerési eséllyel.

Két szünnapot követően pénteken a negyeddöntőkkel folytatódik a katari labdarúgó-világbajnokság. A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint a negyeddöntők előtt Brazília-Portugália döntőre van a legnagyobb esély.

A Nielsen adatelemző leányvállalata szerint a végső sikerre változatlanul a rajt előtt is favoritnak tartott braziloknak van a legnagyobb esélyük, jelenleg 25 százalék. Tite csapata az elődöntőben találkozhat dél-amerikai riválisával, Argentínával, melynek 20 százalék az esélye a világbajnoki címre.

A másik ágon most a portugálok a favoritok, 13 százalékos nyerési eséllyel. Őket Hollandia és a címvédő Franciaország követi egyformán 11 százalékkal, majd Anglia tízzel. Marokkónak hat, az előző vb-n ezüstérmes Horvátországnak öt százalék esélyt adnak.

A legjobb négy közé pedig az elemzés szerint Brazília (70 százalék), Portugália (59), Argentína (58) és Franciaország (51) fog bekerülni. A legszorosabb negyeddöntőnek a francia-angol tűnik az adatok alapján.