393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: ukrán öröm, észak-macedón bánat

10perc.hu
2021. 06. 17.
Foci Eb: ukrán öröm, észak-macedón bánat

Ukrajna küzdelmes meccsen legyőzte Észak-Macedóniát a labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának bukaresti mérkőzésén, így Andrij Sevcsenko együttese már csak egy lépésre van a nyolcaddöntőtől.

Sokan csak legyintettek, amikor a sorsolásra nézve meglátták az Ukrajna-Észak-Macedónia csoportmeccset, ám hatalmasat tévedtek. Ugyanis a két válogatott egy hajtós, sok helyzetet hozó mérkőzést hozott össze. Az ukrán labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Észak-Macedóniát Bukarestben, az Eb csoportkörének második fordulójában.

Az ukránok sikere lehetett volna sokkal simább, ám egyrészt Malinovszki büntetőt hibázott a második félidőben, másrészt Dimitrievski bravúrok sorozatát mutatta be a macedón kapuban. Ugyanakkor a Pandev vezette Eb-újonc észak-macedónok is közel álltak a pontszerzéshez, ám balszerencséjükre az ukrán kapus, Buscsan is remek napot fogott ki.

A balkáni gárda tehát a második mérkőzését is elveszítette a tornán – így szinte biztosra vehető a kiesésük –, míg az ukránok ezzel a győzelemmel jutottak első pontjaikhoz. Andrij Sevcsenko csapata ráadásul komoly lépést tett a nyolcaddöntő felé, és az utolsó csoportmeccsükön az osztrákok ellen vélhetően ki-ki mérkőzést vívnak majd.



Európa-bajnokság, C csoport, 2. forduló

Ukrajna - Észak-Macedónia 2-1 (2-0)

Bukarest, Nemzeti Aréna, 10 001 néző, v.: Fernando Andres Rapallini (argentin)

Ukrajna: Buscsan - Karavajev, Zabarnyi, Matvijenko, Mikolenko - Sztepanenko - Jarmolenko (Céhankov, 70.), Zincsenko, Saparenko (Szidorcsuk, 79.), Malinovszki (Szobol, 92.) - Jaremcsuk (Beszjegyin, 70.).

Észak-Macedónia: Dimitrievski - S. Ristovski, Velkovski (Trichovski, 85.), Musliu - Nikolov (Trajkovski, a szünetben), Spirovski (Churlinov, a szünetben), Ademi (Ristevski, 85.), Bardhi (Avramovski, 77.), Alioski - Pandev, Elmas.

Gólszerzők: Jarmolenko (29.), Jaremcsuk (34.), illetve Alioski (57.)

Főkép forrása:
AFP

További cikkek