393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: szurkolói zónák városszerte

10perc.hu
2021. 06. 11.

Két, igencsak impozáns helyszín várja a labdarúgás híveit Budapesten: a Városligeti Műjégpályán és a Várkert Bazárban.

Ma végérvényesen is megnyitotta a kapuit a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság egyik hivatalos szurkolói zónája a Városligeti Műjégpályán, ahol 31 napon át várják a sportág kedvelőit és a kikapcsolódni vágyókat. A tíz nap alatt felépített zónába védettségi igazolvánnyal lehet majd belépni, valamint 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, illetve olyan hivatalos igazolással, hogy az illető hat hónapon belül átesett a fertőzésen.

Az ingyenes szurkolói zóna – melynek kapacitása 11 ezer fő – minden nap 11 órakor nyit, meccsnapokon az utolsó mérkőzést követően egy órával, míg szünnapokon 22 órakor zár. A helyszínen a közös meccsnézés izgalmát négy óriás kivetítő biztosítja - egyenként 60 négyzetméteresek -, a további szórakoztatásról pedig a nagyszínpad fellépői gondoskodnak.

A tízezer négyzetméteres műfüves, futballpályára emlékeztető, de mégis hamisítatlan piknikterületen többek között lesz e-sport sarok, teqball, ügyességi akadálypálya és fotósarok is, természetesen az elmaradhatatlan étel- és italszolgáltatáson túl.


A Várkert Bazár szurkolóit olyan egykori válogatott futballkiválóságok, mint Hajdu Attila és Vincze Ottó (képünkön) segítik szakmai észrevételeikkel    Fotó: Várkert Bazár


Egyedi hangulat és különleges panoráma vár mindenki a Várkert Bazár a szurkolói teraszán. Az Öntőház udvar szabadtéri helyszínén élő közvetítéseken szurkolhatnak a labdarúgás szerelmesei a magyar fociválogatottnak az Európa-bajnokság ideje alatt.

Az eseménysorozaton minden mérkőzést élőben követhetnek a drukkerek, és bárki próbára teheti tudását, a játékban részt vevők ráadásul többféle nyereménnyel is gazdagodhatnak. A meccsek szünetében a szurkolói energiákat ingyenes csocsózással lehet levezetni.

Hétvégenként, amikor nincsenek meccsek, a Foci-Mozi ingyenes vetítésein klasszikus meséket és kultikus magyar filmeket lehet majd megnézni. Többek között levetítik a 6:3 és A csodacsatár című játékfilmet. Az Európa-bajnokság ideje alatt a Várkert Bazár szurkolói terasza ingyenesen, a vonatkozó járványügyi szabályok betartásával szabadon látogatható.

Főkép forrása:
MTI/Balogh Zoltán

További cikkek