395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: a spanyol armada behajózott az elődöntőbe

10perc.hu
2021. 07. 02.

A labdarúgó Európa-bajnokság első negyeddöntőjében Svájc a második büntetőpárbaját már elveszítette, így Spanyolország jutott be a legjobb négy közé, ahol a belga-olasz meccs győztesével találkozik majd.

Az előzetes esélyek alapján a spanyoloknak látszólag könnyű dolga lehetett volna a svájciak ellen, ráadásul a gólzsákot is alaposan kinyitották, ugyanis az utolsó két találkozójukon egyarányt 5-5 gólt vágtak a szlovákoknak és a horvátoknak. Az óriásölő szerepére pályázó svájciak az esélytelenek nyugalmával a világbajnok után – ki tudná feledni, hogy 1-3-ról felállva –Luis Enrique csapatát is meg akarták lepni.

A meccs is úgy indult, hogy a spanyolok simán jutnak az elődöntőben, hiszen korán, a 8. percben vezetést szereztek egy megpattanó lövésből. Ám onnantól kezdve lehúzta a rolót a svájciak kapusa, Sommer, aki csak ezen az egy találkozón többet védett – nem egyszer hatalmas bravúrral –, mint néhány kollégája az egész Európa-bajnokságon.

És ahogy az lenni szokott, a spanyolok kihagytak mindent, míg az egyre bátrabban játszó svájciak némi védői segítséggel, de a 68. percben Shaqiri révén egyenlített. Ám mielőtt még ennél is nagyobb bajt okoztak volna a hispánoknak, a 76. percben Freuler kiállítása miatt emberhátrányba kerültek a svájciak, akik innentől kezdve foggal-körömmel védték a kapujukat.

Sikerrel, hiszen az eredmény viszont a rendes játékidőben már nem változott, miként a spanyol mezőnyfölényt hozó hosszabbításban sem. A döntés így a tizenegyesekre maradt, amelyben a spanyolok 3-1-re bizonyultak jobbnak. A spanyol armada tehát behajózott az elődöntőbe, ahol majd a Belgium-Olaszország találkozó győztesével csap össze, a meccset kedden, Londonban játsszák.



Európa-bajnokság, negyeddöntő

Spanyolország-Svájc 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) - tizenegyesekkel: 3-1

Szentpétervár, Kresztovszkij Stadion, 24 764 néző, v.: Michael Oliver (angol)

Spanyolország: Unai Simón - Azpilicueta, Laporte, Pau Torres (Thiago Alcántara, 113.), Jordi Alba - Koke (Llorente, 90+1.), Busquets, Pedri (Rodri, 119.) - Ferran Torres (Oyarzabal, 91.), Morata (Gerard Moreno, 54.), Sarabia (Olmo, a szünetben).

Svájc: Sommer - Widmer (Mbabu, 101.), Elvedi, Akanji, Rodríguez - Zakaria (Schär, 101.), Freuler - Embolo (Vargas, 23.), Shaqiri (Sow, 81.), Zuber (Fassnacht, 90+2.) - Seferovic (Gavranovic, 82.).

Gólszerzők: Zakaria (8. - öngól), illetve Shaqiri (68.)

Kiállítás: Freuler (76.)

Főkép forrása:
MTI/MTVA

További cikkek