Mai névnap:

Foci Eb: skótok voltak a gólokkal a britek

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: AFP

Nem született gól az angol-skót összecsapáson a labdarúgó Európa-bajnokságon, így mindkét csapat bízhat a továbbjutásban.

A világ legpatinásabb összecsapása az 1872 óta íródó angol-skót párharc eddigi 114. találkozóján a 48 angol és 41 skót siker mellett 25. döntetlen született. Mindkét válogatott számára ez volt a MECCS, csupa nagybetűkkel, és ennek megfelelően készültek is egymásra.

Gareth Southgate angol szövetségi kapitány 25 éves és 31 napos átlagéletkorral a háromoroszlánosok történetének legfiatalabb kezdőcsapatát küldte pályára. A szigetországi rangdó szakadó esőben indult, előbb az angolok, majd később a skótok hagyták ki a kihagyhatatlant.

A fordulás után mindkét tizenhatosnál alakultak ki ígéretes lehetőségek, az angol védelemnek ráadásul egyszer a gólvonalról kellett tisztáznia - ez Jamesnek sikerült -, kapuba találnia azonban egyik gárdának sem sikerült.


Mindkét válogatott számára ez volt a MECCS, csupa nagybetűkkel    Fotó: AFP


Európa-bajnokság, D csoport, 2. forduló

Anglia-Skócia 0-0

London, Wembley Stadion, 20 306 néző, v.: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)

Anglia: Pickford - James, Stones, Mings, Shaw - Rice, Phillips - Foden (Grealish, 63.), Mount, Sterling - Kane (Rashford, 74.).

Skócia: Marshall - McTominay, Hanley, Tierney - O'Donnell, McGinn, Gilmour (Armstrong, 76.), McGregor, Robertson - Dykes, Adams (Nisbet, 86.).

A D csoport állása

1. Csehország    2    1    1    -    3-1    4 pont

2. Anglia            2    1     1    -    1-0    4

3. Horvátország  2    -    1    1    1-2    1

4. Skócia             2    -    1    1    0-2    1   


Elküldés e-mail-en Elküldés Viber-en
Hirdetés
Hirdetés