393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: pontot szereztünk a világbajnoktól!

10perc.hu
2021. 06. 19.

Megtörtént az, amire csak titokban reménykedtünk: a magyar válogatott fantasztikus játékkal 1-1-re végzett a világbajnok Franciaország ellen a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, így négy nap múlva a továbbjutásért léphet pályára a németekkel szemben.

Amikor az aktuális világbajnok ellen a magyar labdarúgó válogatott kis híján a győzelmet is megszerzi, majd 60 ezer magyar szurkolóval együtt énekli el a találkozót követően a magyar Himnuszt, arra szavak is alig vannak. És Marco Rossi együttese most nem 84. percig, hanem végig méltó ellenfele volt a világklasszisok sorát felvonultató Franciaország ellen.

Pedig megint nem a magyarok voltak az esélyesek, az objektivitás azt diktálta, hogy ha nem kap többet Magyarország a franciáktól, mint korábban az Eb-címvédő portugálok ellen, akkor is elégedettek lehetünk. Ám ehelyett a kánikulában a tomboló telt ház előtt kis híján győzelmet aratott, és ebben semmilyen túlzás sincs.


Sallai Roland a franciák ellen a magyar válogatott egyik legjobbja volt    Fotó: MTI/Kovács Tamás


Pedig az első félidő közepén a csapat lelkét és kapitányát, Szalai Ádámot is elveszítette a válogatott, és ez bizony okozott zavart az együttesben, és a franciák ekkor eldönthették volna a meccset. Ám sem Mbappé, sem Griezmann, sem pedig Benzema nem talált be Gulácsi kapujába, aztán az első félidő hosszabbításában egy Fiola, Sallai, Fiola tanítani való passzjátékát követően Fiola élete gólját szerezte meg, amivel a magyarok előnyben mehettek a szünetre.

„Edzésen párszor elgyakoroltuk ezt a fajta akciót, és nagy örömömre most is eredményesen tudtuk mindezt végig vinni. Egészen elképesztő érzés volt megint ilyen szurkolótábor előtt játszani, és velük együtt ünnepelni az Eb első magyar találatát” – jelentette ki az M4 Sportnak a meccs végén a gólpasszt adó Sallai.


Fiola, Sallai, Fiola tanítani való passzjátékát követően Fiola élete gólját szerezte meg, amivel a magyarok előnyben mehettek a szünetre     Fotó: MTI/Kovács Tamás


A második 45 percben szinte végig kiegyenlített játék folyt a gyepen, és amikor már-már elkezdtük elhinni azt, hogy képesek leszünk legyőzni a franciákat, jött egy villámgyors kontra, egy újabb lepattanó labda – már megint Orbánról perdült ellenfélhez – és Griezmann révén kiegyenlített a világbajnoki címvédő. Ám ennél többre már nem voltak képesek, így Marco Rossi csapata pontot szerzett a halálcsoportnak nevezett négyes küzdelmeiben.

„Életem egyik, ha nem a legszebb napja a mai. Itt volt a családom, akik büszkék rám és a csapatra. A mai mérkőzésen bátor futballt játszottunk, megérdemelten szereztünk ebben a nagyszerű hangulatban egy pontot a világbajnok franciák ellen. A gól előtti akció begyakorolt figura volt, és amikor egy az egyben rávittem a kapusra a labdát, csak az járt a fejembe, hogy el tudjam lőni mellette a labdát. Sikerült, és úgy érzem, most kárpótolt az élet a 2016-os Eb-n történtek miatt” – nyilatkozta a meccs végén az M4 Sportnak a gólszerző Fiola.

Ez az egy pont – ami egyben a 26. születésnapját most ünneplő Nagy Ádámnak ajánlott ajándék volt – pedig azt jelenti, hogy négy nap múlva Marco Rossi csapata a továbbjutásért lép pályára Münchenben a németek ellen, akik mellesleg a 2014-es vb-n nyertek aranyérmet.


Joggal ünnepelt a válogatott és a közönség, a magyar válogatott pontot vett el a világbajnoktól     Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt


Európa-bajnokság, F csoport, 2. forduló

Magyarország-Franciaország 1-1 (1-0)

Budapest, Puskás Aréna, 65 998 néző, v.: Michael Oliver (angol)

Magyarország: Gulácsi - Botka, Orbán, Szalai A. - Nagy Á. - Nego, Kleinheisler (Lovrencsics, 84.), Schäfer (Cseri, 75.), Fiola - Szalai Á. (Nikolics, 26.), Sallai.

Franciaország: Lloris - Pavard, Varane, Kimpembe, Digne - Kanté, Pogba (Tolisso, 76.), Rabiot (Dembélé, 57.; Lemar, 87.) - Griezmann, Benzema (Giroud, 76.), Mbappé.

Gólszerzők: Fiola (45+2.), illetve Griezmann (66.)

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek