393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: Olaszország ült fel Európa trónjára

10perc.hu
2021. 07. 12.
Foci Eb: Olaszország ült fel Európa trónjára

Egy remek fináléval fejeződött be a labdarúgó Európa-bajnokság, melyben a 34 meccs óta veretlen olaszok büntetőkkel legyőzték Angliát a londoni Wembley stadionban.

Kis híján elmaradt az Eb-döntő, ugyanis az angol szurkolók a szó legszorosabb értelmében megostromolták a Wembleyt, hogy élőben láthassák kedvenceiket, akik arra készültek, hogy 55 év után újra nagy tornát nyerjenek Anglia számára. A rend helyre állt Londonban, ám az engedélyezett 75 százalék helyett kis híján telt ház előtt kezdődött a finálé.

És alig telt el 2 perc, az angolok egy gyönyörű támadás végén megszerezték a vezetést. Luke Shaw találatát – az Eb-finálék történetének leggyorsabb gólja – követően a 60. percig elképesztő fölényben játszott Anglia, és ha a helyzeteinek csak kis hányadát kihasználja, simán nyeri a találkozót.



Ám az olaszok megérkeztek a döntőbe, és nemcsak kiegyenlítettek a 67. percben Leonardo Bonucci szöglet utáni közeli találatával, de az utolsó harminc percben már ők fordíthatták volna a maguk javára a mérkőzést. De Pickford mindig mindent védett.

A hosszabbításban nem esett újabb gól, így jöhettek a 11-esek: az Eb-k történetében másodszor, 1976 után a 11-esek döntöttek a trófeáról. Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya Jadon Sancho és Marcus Rashford személyében két játékost is közvetlenül ezt megelőzően küldött pályára, de mindketten hibáztak, ahogyan a harmadik csere, Bukayo Saka is.

Olaszország 1968 után másodszor lett a kontinens legjobbja, míg az olaszok hőse a 22 éves kapus, Gianluigi Donnarumma lett, akit megválasztottak az Eb legjobbjává, míg Bonucci a döntő legértékesebb játékosa lett. Roberto Mancini együttese immár 34 meccs óta veretlen.



Európa-bajnokság, döntő

Olaszország-Anglia 1-1 (0-1, 1-1, 1-1) - 11-esekkel: 3-2

London, Wembley Stadion, 67 173 néző, v.: Björn Kuipers (holland)

Olaszország: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson (Florenzi, 118.) - Barella (Cristante, 54.), Jorginho, Verratti (Locatelli, 96.) - Chiesa (Bernardeschi, 86.), Immobile (Berardi, 55.), Insigne (Belotti, 91.).

Anglia: Pickford - Trippier (Saka, 70.), Walker (Sancho, 120.), Stones, Maguire, Shaw - Rice (Henderson, 74., Rashford, 120.), Phillips, Mount (Grealish, 99.) - Kane, Sterling.

Gólszerzők: Bonucci (67.), illetve Shaw (2.)



Főkép forrása:
The Telegraph
Címkék:
#Olaszország

További cikkek