393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: London helyett Budapesten lesz a döntő?

10perc.hu
2021. 06. 18.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elveheti a kontinensviadal fináléját a brit fővárostól, ha az nem enged az egészségügyi korlátozásokból.

Könnyen előfordulhat, hogy Budapest nemcsak három csoportmeccsnek és egy nyolcaddöntőnek lesz házigazdája a jelenleg zajló labdarúgó Európa-bajnokságon. Ugyanis az UEFA igencsak nehezményezi, hogy a brit egészségügyi korlátozások miatt a londoni kormány nem akar kivételt tenni az elődöntőkre és a döntőre érkező kiemelt vendégekkel szembeni szigorú beutazási szabályok tekintetében.

A The Times megtudta, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség szabályos ultimátumot adott a brit kormánynak, miszerint hozzanak az Európa-bajnokság kiemelt vendégeire vonatkozó enyhítéseket, ellenkező esetben azt sem zárták ki, hogy elveszik London rendezési jogát a fent említett három meccsre vonatkozólag.


A londoni Wembley elveszítheti az elődöntők és a finálé rendezési jogát    Fotó: The Times/Reuters


Az UEFA egyértelműen kijelentette, a meccsekre érkező mintegy 2500 VIP-vendégnek, valamint az UEFA, a FIFA, a szponzorok, valamint a mérkőzést közvetítő tévétársaságok dolgozói ne kelljen a jelenleg a szigetországba érkezőkre nézve kötelező tíznapos karanténba vonulniuk, azaz bejárást kapjanak mindhárom mérkőzésre, a csapatok edzéseire, valamint a sajtóeseményekre is.

Alternatív megoldásként merült fel Budapest és a Puskás Aréna, mert a magyar kormány tegnapi bejelentése szerint a jövő héttől visszaállítják a szabad határátlépést a schengeni határokon, egyáltalán nincs karantén kötelezettség, valamint a rendezők közül egyedülikén a magyar fővárosban vannak telt házas mérkőzések.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek