393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: a futball tényleg hazatért, Anglia a döntőben

10perc.hu
2021. 07. 07.

Megtörtént az a labdarúgó Európa-bajnokságon, amire annyira készültek az angolok, hiszen 55 év után egy újabb nagy torna döntőjébe kerültek be, miután hosszabbítás után 2-1-re legyőzte Dániát.

Ha a szimpátia alapján jutott volna be egy válogatott a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjébe, az vélhetően Dánia lett volna. Ám egy nagy futball tornán nem a szimpátia dönt. A legjobbját elvesztő dán csapat – Christian Eriksent újra kellett éleszteni a finnek elleni meccs 43 percében a pálya szélén – éppen akkorra fogyott el, amikor a legfontosabb pillanatokat élte át az Eb-n.

Persze ne gondolja senki, hogy az angolok méltatlanok a döntőre, hiszen a háromoroszlános válogatott a hatodik meccsén kapott gólt először, és eddig valamennyi ellenfelénél jobban játszott, még akkor is, ha a nagy ellenfél, Skócia döntetlent ért el ellenük.

Gareth Southgate szövetségi kapitány csapata tavaly októberben, a Nemzetek Ligájában találkozott legutóbb a dánokkal, akik akkor 1-0-ra győztek a Wembleyben, éppen Christian Eriksen büntetőből szerzett góljával.

Mindenesetre a mostani találkozó úgy kezdődött, hogy folytatódhat a dán mese, hiszen Damsgaard szabadrúgásgóljával fél óra elteltével a skandinávok kerültek előnybe, ezt Kjaer öngóljával még a szünet előtt egalizálta Anglia.

A második félidőben nem esett gól, a hosszabbítás derekán pedig egy kihagyott büntető után Kane lőtte fináléba a szigetországiakat. Így a szintén hazai pályán megnyert 1966-os világbajnokság után 55 évvel ismét nagy torna fináléjába jutott Anglia, és készülhet első Eb-döntőjére.

A döntőre vasárnap 21 órától kerül sor, ugyancsak a Wembleyben, az ellenfél pedig az az Olaszország lesz, amelyik 33 meccs óta veretlen, és ebből 26 találkozón győzni is tudott.


Kjaer öngóljával még a szünet előtt egalizált Anglia    Fotó: MTI/MTVA


Európa-bajnokság, elődöntő

Anglia-Dánia 2-1 (1-1, 1-1, 2-1) - hosszabbítás után

London, Wembley Stadion, 64 950 néző, v.: Danny Makkelie (holland)

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Phillips, Rice (Henderson, 95.) - Saka (Grealish, 69.; Trippier, 106.), Mount (Foden, 95.), Sterling – Kane.

Dánia: Schmeichel - Christensen (Andersen, 79.), Kjaer, Vestergaard (Wind, 105+1.) - Stryger (Wass, 67.), Hojbjerg, Delaney (Jensen, 88.), Maehle - Braithwaite, Dolberg (Nörgaard, 67.), Damsgaard (Poulsen, 67.).

Gólszerzők: Kjaer (39. - öngól), Kane (104.), illetve Damsgaard (30.)

Főkép forrása:
MTI/MTVA
Címkék:
#Anglia

További cikkek