393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: ennyit jelent, ha pályán van De Bruyne!

10perc.hu
2021. 06. 17.
Foci Eb: ennyit jelent, ha pályán van De Bruyne!

A dánok 2-1-es legyőzésével Belgium már ott van a nyolcaddöntőban a 16. alkalommal megrendezett labdarúgó Európa-bajnokságon.

Ha valaki kételkedett abban, hogy miért tartják a világ egyik, ha nem a legjobb támadó középpályásának a belga De Bruyne-t, az a mostani Dánia-Belgium Eb-csoportmeccsen választ kaphatott a kételyeire. A Manchester City sztárja – megsérült a BL-döntőben, műteni kellett az orrát – az első, oroszok elleni találkozón még nem lépett pályára, ám most szükség volt rá, hisz csapata csak szenvedett a koppenhágai találkozó első félidejében.

Aztán De Bruyne jött, játszott és – Belgiummal együtt – győzött. Pedig az első 45 perc alapján nem sokan tettek volna erre akár egy forintot is. A dánok hatalmas lendülettel kezdtek, és az Eb-k történetének második leggyorsabb góljával, a 99. másodpercben már vezetést is szereztek Poulsen révén. A dánok ezt követően sem álltak le, komoly nyomás alá helyzeték a világranglistát vezető világbajnoki bronzérmes belgákat, akik a félidő második részére jöttek ki a szorításból.

Ám mielőtt rátérnék a belga világklasszis játékára, említsük meg, hogy a találkozó előtt a pályán egy hatalmas mezt feszítettek ki Christian Eriksen nevével és 10-es számával. Majd ahogyan azt Romelu Lukaku, a belgák klasszis csatára bejelentette, a tizedik percben megállt a játék, és mindenki Eriksent éltette, még a holland játékvezető, Björn Kuipers is tapsolt.

És akkor vissza a mérkőzéshez. De Bruyne beállt, és egycsapásra megváltozott a belgák játéka. Előbb kiosztott egy gólpasszt Hazardnak, majd ő is betalált, így a belga válogatott 2-1-re nyert – története során először kezdett két győzelemmel Európa-bajnokságon –,  ezzel biztosította helyét a nyolcaddöntőben. Ugyanakkor a dánok a kiesés szélére sodródtak.



Európa-bajnokság, B csoport, 2. forduló

Belgium-Dánia 2-1 (0-1)

Koppenhága, 23 395 néző, v.: Björn Kuipers (holland)

Belgium: Courtois - Jason Denayer, Alderweireld, Vertonghen, Meunier - Dendoncker (Witsel, 59.), Tielemans, T. Hazard (Vermaelen, 94.) - Carrasco (E. Hazard, 59.), Mertens (De Bruyne, a szünetben), Lukaku.

Dánia: Schmeichel - Christensen, Kjaer, Vestergaard (Skov Olsen, 84.), Maehle - Höjbjerg, Wass (Styger Larsen, 61.), Delaney (Jensen, 72.) - Poulsen (Nörgaard, 61.), Braithwaite, Damsgaard (Cornelius, 72.).

Gólszerzők: T. Hazard (55.), De Bruyne (70.), illetve Poulsen (2.)

A B csoport állása

1. Belgium               2             2             -             -             5-1         6 pont

2. Finnország          2             1             -             1             1-1         3

3. Oroszország       2             1             -             1             1-3         3

4. Dánia                   2             -             -             2             1-3         0

Főkép forrása:
AFP

További cikkek