393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: csoportelsők a hollandok

10perc.hu
2021. 06. 17.
Foci Eb: csoportelsők a hollandok

Frank de Boer együttese 2-0-ra verte Ausztriát, s ezzel eldőlt, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjét június 27-én a Puskás Arénában játssza.

Bejött az, amire mindenki számított, és a holland válogatott hazai pályán 2-0-ra legyőzte az osztrák csapatot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában, ezzel nemcsak továbbjutott, hanem elsőként zárja majd a csoportküzdelmeket.

Ez pedig azt jelenti, hogy a remek formában játszó Hollandia június 27-én a Puskás Arénában játssza a nyolcaddöntőjét. Azzal, hogy Frank de Boer együttese győzött, az is biztossá vált, hogy a C csoport utolsó helyén álló észak-macedónok búcsúznak a csoportkör után.

A hollandok az első perctől kezdve irányították a mérkőzést, és korán vezetést szereztek Depay büntetőjével. Sőt, még akkor sem csodálkozhatott volna senki, ha nagyobb előnnyel mennek a szünetre, ám a legnagyobb lehetőségeiket is elszórakozták.

A fordulást követően is nyomasztó volt a holland fölény, amely a 67. percben eredményezte a vezetés megduplázását. Dumfries ezzel csatlakozott azokhoz a játékosokhoz, akik mind az első, mind a második fordulóban betaláltak az ellenfél kapujában.



Európa-bajnokság, C csoport, 2. forduló

Hollandia-Ausztria 2-0 (1-0)
Amszterdam, 16.000 néző, v.: Orel Grinfeeld (izraeli)

Hollandia: Stekelenburg - Dumfries, de Vrij, de Ligt, Blind (Aké, 64.), van Aanholt (Wijndal, 65.) - de Roon (Gravenberch, 74.), Wijnaldum, F. de Jong - Weghorst (Malen, 65.), Depay (L. de Jong, 82.).

Ausztria: Bachmann - Lainer, Dragovic (Lienhart, 84.), Hinteregger, Ulmer - Baumgartner (Lazaro, 70.), Schlager, Laimer (Grillitsch, 62.), Alaba - Sabitzer, Gregoritsch (Kalajdzic, 62.).

Gólszerzők: Depay (11.), Dumfries (67.)

A C csoport állása

1. Hollandia      2     2     -     -     5-2     6 pont

2. Ukrajna         2     1     -     1     5-5     3

3. Ausztria         2     1     -     1    3-3     3

4. Észak-Macedónia    2     -     -     2      2-5     0

Főkép forrása:
AFP

További cikkek