395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Figyelj oda, ha könnyűszerkezetes vagy mobilházat veszel, mert eltér a biztosítása a hagyományosétól

10perc.hu
2022. 04. 19.

Egyes biztosítók a limitek tekintetében alkalmaznak eltéréseket, például betöréses lopás vagy vízkár esetén, illetve van olyan társaság is, ahol a falazattól függően a biztosító által ajánlott biztosítási összegek eltérhetnek.

Az ÉVOSZ-MAKÉSZ adatai szerint a családiházak között mára megközelíti a 20 százalékot a könnyűszerkezetes technológiával épült házak aránya. Az egyre népszerűbb készházak biztosítása nem minden biztosítótársaságnál esik azonos elbírálás alá a hagyományos épületekkel.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerint az építőipari kapacitáshiány miatt az építtetők egyre gyakrabban választják a könnyűszerkezetes házakat. Ugyanakkor nem árt odafigyelni az így épült ingatlan biztosítására.



A Magyarországon lakásbiztosítással foglalkozó társaságok közül 10 biztosító jelezte, hogy köthető náluk szerződés könnyűszerkezetes - fából, fémből vagy gyári panelből készült - házakra. Négy társaság közölte azt, hogy semmilyen szempontból nem különbözteti meg a hagyományos és a könnyűszerkezetes ingatlanokat. Egy társaság kiemelte, hogy egyedül mobilházakra nem nyújtanak fedezetet.

Egyes biztosítók a limitek tekintetében alkalmaznak eltéréseket, például betöréses lopás vagy vízkár esetén, illetve van olyan társaság is, ahol a falazattól függően a biztosító által ajánlott biztosítási összegek eltérhetnek, de ettől a szerződő magasabb biztosítási összeget is meghatározhat. Egy társaság jelezte azt, hogy káresemény esetén ellenőrizhetik az épület szakszerű kivitelezését.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek