EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Férfi kézi-vb: szétszedtük a zöld-foki szigetekieket, a svédek kezében a sorsunk

Sport
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Újabb sikerével – 42-30-ra nyert a Zöld-foki Köztársaság ellen az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában – egy lépésre került a negyeddöntőtől a magyar válogatott.

A svédek elleni arcpirító vereség után négy feltételnek kellene teljesülnie ahhoz, hogy az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokságon a magyar válogatott bejusson a legjobb nyolc közé, azaz egy sikerre legyen a 2024-es párizsi olimpia selejtezőjétől. Nos, a négyből már három teljesült…

Előbb mi megvertük Brazíliát, majd a svédek Izlandot, így a Zöld-foki Köztársaság ellen újabb győzelmi kényszerben lépett pályára csapatunk. Azért azt a meccs előtt sejteni lehetett, hogy a középdöntőbeli utolsó ellenfelünk nem a legélesebb kés a fiókban, ám a sporttörténelem során nem egyszer tapasztaltuk meg, az esélyesség hátránnyá is válhat.


A magyar válogatott hat vb-meccséből négyet megnyert, kettőt elveszített, és egy lépés választja el a negyeddöntőtől     Fotó: MTI/Kovács Tamás


Ezúttal azonban erről szó sem volt, ugyanis a magyar férfi kézilabda-válogatott 42-30-ra nyert a Zöld-foki Köztársaság ellen az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, és ahhoz, hogy negyeddöntőbe jusson, „csak” arra van szükségünk, hogy a svédek legyőzzék Portugáliát.

Amennyiben az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Svédország megteszi azt a szívességet – a vb-n immár a másodikat Izland legyőzését követően –, hogy legyőzi Portugáliát, a magyarok a csoport második helyén végeznek, és továbbjutnak a szerdai, stockholmi negyeddöntőbe, ahol Dánia vagy Egyiptom lesz az ellenfelük.