395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A Ferencváros mindent vitt: bajnokcsapat és kupagyőztes

10perc.hu
2022. 05. 11.

A Fradi nyerte a labdarúgó MOL Magyar Kupa 2021/22-es kiírását, mivel 3-0-ra legyőzte a Paks csapatát a Puskás Arénában rendezett döntőben.

Régen volt 40 ezer néző egy magyar labdarúgó meccsen – hazai kupadöntőn utoljára 1955-ben –, ám szerda este igazi fociünnepre készült a Ferencváros és a Paks szurkolótábora a Magyar Kupa fináléjában. Az esélyes természetesen a bajnokságot nagy fölénnyel megnyerő Fradi volt, ám még élénken élt az emlékezetekben, amikor Bognár György csapata a tavaszi szezon első felében 3-0-ra nyert az Üllői úton.

Nos, ezúttal ilyen től nem kellett a Ferencvárosnak tartani, hiszen a találkozó minden pillanatában jobban játszott a Paksnál. A vezetést a norvég Kristoffer Zachariassen szerezte meg a 16. percben, a győzelmet a hajrában az elefántcsontparti Franck Boli duplája biztosította be.

A sorozatban negyedszer bajnok FTC hat év után tudott ismét duplázni a hazai sorozatokban, a 24. alkalommal elhódított trófea mellett pedig a győzelemért járó 100 millió forintnak is örülhetett. Az először döntős Paks 50 millióval vigasztalódhatott, ugyanakkor a vereségével eldőlt, hogy nem jutott európai kupaporondra.



„Jó stadionban, jó szurkolás mellett jó meccsen győztünk, ami fontos volt, mert hosszú idő után újra sikerült duplázni" - mondta Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC vezetőedzője, aki érezhetően várta a sajtótájékoztató végét, hogy a játékosaival ünnepelhessen. A meccs utáni eseményen résztvevő Bolival üzent is, hogy hagyjanak neki pezsgőt, ugyanakkor arra a kérdésre, melyik a kedvenc pezsgője, úgy válaszolt, igazából nem szokott alkoholt inni.

„Gratulálok a Ferencvárosnak, mert jobban és gyorsabban játszott, labdabiztosabb volt. A védekezés részét megszerveztük, de ma csak rombolni tudtunk, építkezni nem. Nem fér kétség ahhoz, hogy jobb volt a Ferencváros, ezúttal nem voltunk egy súlycsoportban vele, mert a középpályáról nem tudtunk megindulni, ami az erősségünk szokott lenni" - értékelt Bognár György.

A Paks vezetőedzője újságírói kérdésre megerősítette, hogy tárgyalt az MTK Budapesttel, azonban egyelőre nem írt alá szerződést, így a jövője még nem dőlt el.




MOL Magyar Kupa, döntő

Ferencvárosi TC-Paksi FC 3-0 (1-0)

Puskás Aréna, 38 979 néző, jv.: Bognár

Ferencváros: Dibusz - Botka (Vécsei, 81.), Blazic, S. Mmaee - Esiti, Laidouni - Auzqui (Wingo, 76.), Zachariassen, Pászka (Civic, 76.) - Boli, Marquinhos (Loncar, 59.)

Paks: Nagy G. - Szélpál, Lenzsér, Szabó J. (Osváth, 85.) - Windecker, Balogh B. (Sajbán, a szünetben) - Kovács N. (Nagy R., 80.), Haraszti (Böde, 66.), Szabó B. (Tamás O., 66.), Medgyes – Ádám.

Gólszerzők: Zachariassen (16.), Boli (83., 86.)

Főkép forrása:
MTI/Szigetváry Zsolt

További cikkek