393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Felmondási tilalom az egészségügyben

10perc.hu
2021. 11. 19.
Felmondási tilalom az egészségügyben

Több népszerűtlen döntéssel próbálják megállítani a negyedik hullám terjedését Magyarországon, addig Ausztriát tíz napra lezárják.

Nyakig benne vagyunk a koronavírusjárvány negyedik hullámában, például Ausztria hétfőtől ismét bezár. A beltéri közösségi helyeken mindenhol kötelezővé teszik a maszkviselést, kijárási tilalom lép életbe, a munkahelyeken – ha lehetséges – home office-ban kell dolgozni.

Az iskolák és az óvodák viszont nyitva maradnak, de az intézményekben is kötelező lesz a maszkviselés. Viszont a szülőknek nem muszáj iskolába küldeniük a gyerekeket, a tanároknak pedig biztosítaniuk kell, hogy a diákok otthoni tanulás esetén se maradjanak le. A korlátozásokat egyelőre tíz napra rendelték el, majd az eredmények kiértékelését követően további tíz napra meghosszabbíthatják, így legkésőbb december 12-én oldják fel a korlátozásokat.

Nos, nálunk még ilyen komoly korlátozásokat nem vezettek be, de már itthon is kötelező a maszkhasználat a zárt helyeken és a tömegközlekedésben. Felmondási tilalmat vezetnek be az egészségügyben és a rendvédelmi dolgozók számára – ennek sokan nem örülnek, de az intézkedésre szükség volt –, előbbiek esetében a 3. oltás is kötelező, akárcsak az állami fennhatóságú iskolák pedagógusainál.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek