Mai névnap:

Felmondási tilalom az egészségügyben

10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: freepik.com

Több népszerűtlen döntéssel próbálják megállítani a negyedik hullám terjedését Magyarországon, addig Ausztriát tíz napra lezárják.

Nyakig benne vagyunk a koronavírusjárvány negyedik hullámában, például Ausztria hétfőtől ismét bezár. A beltéri közösségi helyeken mindenhol kötelezővé teszik a maszkviselést, kijárási tilalom lép életbe, a munkahelyeken – ha lehetséges – home office-ban kell dolgozni.

Az iskolák és az óvodák viszont nyitva maradnak, de az intézményekben is kötelező lesz a maszkviselés. Viszont a szülőknek nem muszáj iskolába küldeniük a gyerekeket, a tanároknak pedig biztosítaniuk kell, hogy a diákok otthoni tanulás esetén se maradjanak le. A korlátozásokat egyelőre tíz napra rendelték el, majd az eredmények kiértékelését követően további tíz napra meghosszabbíthatják, így legkésőbb december 12-én oldják fel a korlátozásokat.

Nos, nálunk még ilyen komoly korlátozásokat nem vezettek be, de már itthon is kötelező a maszkhasználat a zárt helyeken és a tömegközlekedésben. Felmondási tilalmat vezetnek be az egészségügyben és a rendvédelmi dolgozók számára – ennek sokan nem örülnek, de az intézkedésre szükség volt –, előbbiek esetében a 3. oltás is kötelező, akárcsak az állami fennhatóságú iskolák pedagógusainál.
Hirdetés
Hirdetés