EUR: 391,74 Ft
USD: 364,51 Ft
CHF: 393,21 Ft
GBP: 446,63 Ft
RON: 79,57 Ft
RSD: 3,34 Ft

Mai névnap:

Farah vagyok, ments ki innen!

Sport
10perc.hu/MTI
2 éve
Kiemelt kép: mofarah.com

A négyszeres olimpiai bajnok brit hosszútávfutó, Mo Farah részt vesz a Magyarországon is ismert televíziós valóságshow-ban, az atlétikai szövetség szerint ezzel veszélyezteti tokiói felkészülését.

Ha van a jelenlegi nemzetözi atlétikában fénylő állócsillaga, az nem más, mint a 37 éves, szomáliai születésű Mo Farah. A brit színekben versenyző hosszútávfutó mind a 2012-es, mind a 2016-os olimpián duplázott, győzelmet aratva öt- és tízezer méteren. Ezen kívül hatszor nyert világbajnokságot és ötször Európa-bajnokságot ezeken a távokon, amellett 3000 méteren kétszeres fedett pályás Európa-bajnok, és mezei futásban is van kontinensbajnoki címe.

Ha mindez még nem lenne elég, Farah két éve megnyerte a Chicago Marathont, idén szeptemberben pedig megdöntötte az egyórás futás világcsúcsát. A brit világsztár a fejébe vette, hogy zsinórban harmadik olimpiáján is rajthoz áll, és bejelentette, hogy Tokióban 10 ezer méteren elindul. Ha nyerne, történelmet írna, hiszen zsinórban háromszor senki sem tudott olimpiai aranyat nyerni ezen a távon.

Most mindenesetre furcsa felkészülést választott, hiszen szerepet vállalt a Magyarországon is sikert arató valóságshow, a „Celeb vagyok, ments ki innen” televíziós műsorban. Ennek lényege, hogy ismert személyiségek a dzsungelbe mennek és maguk szerzik be az élelmüket különböző feladatok teljesítésével. A pandémia miatt ezúttal Észak-Walesben kell a kihívásokkal megküzdeniük a hírességeknek.

A 2017-ben lovaggá ütött Mo Farah szerepvállalását nem fogadta örömmel edzője, és a szurkolók is aggodalmuknak adtak hangot a kalandban rejlő veszélyek miatt, valamint a brit atlétikai szövetség (UKA) szintén bírálta döntését. A futónak ugyanis a műsor előtt kéthetes karanténba kellett vonulnia, majd várhatóan további három hetet tölt Walesben.