EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

F3: sikeres teszten van túl Tóth László

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: Dutch Photo Agency

A Campos Racing fiatal magyar pilótája bemutatkozott új csapatában a Formula 3 kétnapos ausztriai gyakorlásán.

Az ausztriai Red Bull Ringen tesztelt a Formula 3-as bajnokság teljes mezőnye, amelynek ebben az évben teljes jogú tagja a spanyol Campos Racinggel versenyző Tóth László is. A 20 éves magyar versenyző produktív napokon van túl, melynek során először vezette idén azt az F3-as versenyautót, mellyel majd rajthoz áll a versenysorozat futamain. Mindkét napon pedig számtalan piros zászlós megszakítás hátráltatta a versenyzőket, Tóth László így is 155 kört, azaz csaknem 670 kilométert tudott megtenni a Red Bull Ringen.


A 20 éves magyar versenyző produktív napokon van túl      Fotó: Dutch Photo Agency


„Nagyon jó érzés vezetni az F3-as gépet, a legnagyobb különbség a korábbi autókhoz képest a tapadásban van. A motorhiba ellenére hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam, ráadásul a második napon csaknem egy másodpercet javítani is tudtam a köridőmön, ráadásul a versenyszimuláción sok munkát sikerült elvégeznünk a csapattársaimmal együtt” – árulta el a 10perc.hu érdeklődésére Tóth László.


Tóth László 155 kört, azaz csaknem 670 kilométert tudott megtenni a Red Bull Ringen    Fotó: Dutch Photo Agency


Az idény első kollektív tesztje jól mutatta, hogy az idei F3-as szezonban nagyon szoros, kiélezett küzdelemre lehet számítani, hiszen az időmérős szimuláció során a 30 fős mezőnyből 27-en egy másodpercen belüli időt futottak egymáshoz képest egy körön. A következő kollektív tesztre április 21-22-én kerül sor a Barcelona közelében elhelyezkedő Circuit de Catalunyán, ahol a mezőny az idényt is megkezdi majd május 7-8-án a Formula 1-es Spanyol Nagydíj hétvégéjén.