393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

F3: sikeres teszten van túl Tóth László

10perc.hu
2021. 04. 07.
F3: sikeres teszten van túl Tóth László

A Campos Racing fiatal magyar pilótája bemutatkozott új csapatában a Formula 3 kétnapos ausztriai gyakorlásán.

Az ausztriai Red Bull Ringen tesztelt a Formula 3-as bajnokság teljes mezőnye, amelynek ebben az évben teljes jogú tagja a spanyol Campos Racinggel versenyző Tóth László is. A 20 éves magyar versenyző produktív napokon van túl, melynek során először vezette idén azt az F3-as versenyautót, mellyel majd rajthoz áll a versenysorozat futamain. Mindkét napon pedig számtalan piros zászlós megszakítás hátráltatta a versenyzőket, Tóth László így is 155 kört, azaz csaknem 670 kilométert tudott megtenni a Red Bull Ringen.



„Nagyon jó érzés vezetni az F3-as gépet, a legnagyobb különbség a korábbi autókhoz képest a tapadásban van. A motorhiba ellenére hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam, ráadásul a második napon csaknem egy másodpercet javítani is tudtam a köridőmön, ráadásul a versenyszimuláción sok munkát sikerült elvégeznünk a csapattársaimmal együtt” – árulta el a 10perc.hu érdeklődésére Tóth László.



Az idény első kollektív tesztje jól mutatta, hogy az idei F3-as szezonban nagyon szoros, kiélezett küzdelemre lehet számítani, hiszen az időmérős szimuláció során a 30 fős mezőnyből 27-en egy másodpercen belüli időt futottak egymáshoz képest egy körön. A következő kollektív tesztre április 21-22-én kerül sor a Barcelona közelében elhelyezkedő Circuit de Catalunyán, ahol a mezőny az idényt is megkezdi majd május 7-8-án a Formula 1-es Spanyol Nagydíj hétvégéjén.

Főkép forrása:
Dutch Photo Agency

További cikkek