393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

F1 Magyar Nagydíj: a Ferrari vitte el a pálmát a pénteki kánikulában

10perc.hu
2022. 07. 29.
F1 Magyar Nagydíj: a Ferrari vitte el a pálmát a pénteki kánikulában

Ma még a vizet, a jégkrémet és az árnyékot keresik leginkább a szurkolók, de nem árt, ha szombaton már esernyőt is hoznak magukkal – feltéve, ha a meteorológiai előrejelzések igaznak bizonyulnak.

Egészen döbbenetes, ugyanakkor megszokott forróság jellemezte az F1 37. Magyar Nagydíj pénteki napját a Hungaroringen. Hogy ki örült ennek a legjobban? Nos, természetesen a jégkrémárusok. De népszerű volt az ingyenes vízvételi lehetőség is, a csapoknál szintén kígyózó sorokban, de türelmesen várakoztak az emberek.

A Hungaroring főlelátóján már a nyitónapon is rengetegen voltak: az elitsorozat két szabadedzése közötti szünetet kihasználva a drukkerek vagy árnyékot keresve próbáltak meg hűsölni, vagy a jégkrémes standok előtt álltak sorba. Persze, a szomjasabb külföldi rajongók a hideg sört mérő pultokat vették inkább célba.

A drukkerek viselete alapján a legnagyobb létszámmal a Ferrari és a Red Bull szurkolótábora képviselteti magát Mogyoródon, de utóbbiak esetében nehéz megtippelni, pontosan mennyien is vannak, ugyanis az energiaitalgyártó-cég hagyományos kék, piros és sárga színei helyett sokan inkább a vb-címvédő Max Verstappent támogató, holland narancssárgába öltöztek.



Látszatra a drukkerek döntő többsége jól viselte a nagy meleget, a legtöbben sapkával, ernyővel, vagy - a férfiak közül sokan - félmeztelenre vetkőzve "védekeztek" a hőség ellen. A lelátónál a sok külföldi szó közé magyar hang is bőven vegyült, a nem reprezentatív mintavétel alapján sok hazai szurkoló is kilátogatott már a versenyhétvége első napjára.

Egy biztos, szombatra ennél nemcsak kellemesebb, hanem csapadékban is bővelkedő napra számíthat az, aki kilátogat a Hungaroringre. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint ugyanis esni fog az eső Mogyoródon, így nagy kérdés, pontosan milyen időjárási körülmények várják majd a pilótákat.



Egy biztos, a forrósághoz a Ferrari alkalmazkodott a legjobban a Forma-1-es 37. Magyar Nagydíj első két szabadedzésén. Az első tréningen a spanyol Carlos Sainz Jr., míg a másodikon Charles Leclerc futotta a legjobb köridőt. Amennyiben szombaton tényleg esni fog, akkor a maranellóiak pénteki összes adata „mehet a kukába” az időmérőre.

A nagy rivális Red Bull a szokott módon, kissé komótosan, de azért elég gyorsan kezdte a magyarországi szereplését, a címvédő és a vb-pontversenyben 63 ponttal vezető Max Verstappen kezdetnek egy második és egy negyedik leggyorsabb kört tudhatott magáénak, míg csapattársa, Sergio Pérez mindkétszer a legjobb tízben végzett (6. és 9.).

Mivel a hétszeres világbajnok, nyolcszoros hungaroringi futamgyőztes Lewis Hamilton viszont nem találja sem régi önmagát, sem a Mercedes legjobb beállításait (7. és 11.), addig a 41. születésnapját éppen pénteken ünneplő Fernando Alonso (Alpine) viszont szépen begyorsult, hiszen az első szabadedzésen elért 10. helye után a másodikon már 6. lett, és a spanyol bizony elég otthonos a pályán esős körülmények között.



A pénteki edzések másik nagy nyertese a McLaren, ugyanis Lando Norris (4. és 2.), valamint Daniel Ricciardo (8. és 5.) is igencsak jó tempóra volt képes. A tavalyi győztes, a francia Esteban Ocon (Alpine) egyelőre a középmezőny tagja.

A Forma-1-es program szombaton 13 órakor a harmadik szabadedzéssel, majd 16 órától az időmérő edzéssel folytatódik a Hungaroringen.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás
Címkék:
#Ferrari

További cikkek