EUR: 389,48 Ft
USD: 361,73 Ft
CHF: 391,65 Ft
GBP: 435,38 Ft
RON: 79,43 Ft
RSD: 3,32 Ft

Mai névnap:

Ezt a színt hordod a leggyakrabban? Vigyázz, mert sokat árulsz el magadról

10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

Akinek a vörös a kedvence, az azt jelzi, hogy készen áll a változásra és képes a nagy célok elérésére.

A színek sok mindent elárulhatnak viselőjéről, mégha nem is tudatosan teszi azt. A Bien legújabb cikkében utána járt, hogy a színpszichológia mit árul el a ruha viselőjéről.

Vörös
A vörös színnek fiziológiai és pszichológiai hatása is van, amihez negatív és pozitív érzelmek is kapcsolódhatnak. Mivel erős vonzalmat közvetív, így a vágy és a szerelem szimbólumává vált. Ha valaki pirosat visel, azt domináns félnek tekinthető és azt a látszatot kelti, hogy viselője nem fél semmitől. Aki gyakran ilyen színt visel az azt jelzi, hogy készen áll a változásra és képes a nagy célok elérésére.

Lila
A lila színhez a titokzatosság és a kíváncsiság társulhat. Gyakran kötik össze a misztikummal, miszerint a lila szín viselőjében új ötleteket teremthet, és tervek kialakítására ösztönözheti. Másik fiziológiai értelmezésben viszont a lila nyugtatja a lelket. A világosabb árnyalatok összeköthetőek a romantikus energiákkal, még a sötétebb árnyalat viselése szomorúságot kelthet.


Akinek a vörös a kedvence, az azt jelzi, hogy készen áll a változásra és képes a nagy célok elérésére     Fotó: Pixabay


Sárga
Azok, akik sárga szín gyakori viselői, magabiztosabbak, optimistábbak és vidámabbak mint társaik. Könnyen alakítanak ki baráti kapcsolatokat és jól kommunikálnak. Azonban mivel magas elvárásaiknak igyekeznek megfelelni és megfeleltetni másokat, ezért hajlamosak ítélkezővé válni. Viselkedésük hatással van a pénzköltésükre is. A sárgát viselő emberek gyorsan keresnek pénzt és gyorsan is költik el.

Zöld
Aki zöldet visel azt, optimizmus, bizakodás és kiegyensúlyozottság jellemzi. Azok hordanak előszeretettel zöld színt, akik az analitikus, logikus gondolkodást előnyben részesítik. Az életüket saját maguk szeretik irányítani és a saját feltételeik szerint élni. Döntéseiket gyakran tényekre alapozzák, de a csendes meggyőzés az igazi fegyverük. Okosak, tapintatosak és függetlenek, szeretik a természet közelségét, családcentrikusak, szerények, lényegre törőek, de emellett nagylelkűek is.