395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Ez már tragikus – megint lezuhant egy orosz gép!

10perc.hu
2021. 09. 12.

Az L-410 egy 19 személyes, két légcsavaros, gázturbinával felszerelt, felsőszárnyas utasszállító repülőgép, amely kényszerleszállás közben zuhant le, négyen meghaltak, míg 12-en törésekkel megúszták.

Vélhetően valami nagyon nagy gond van az orosz repülőkkel, ugyanis rövid időn belül a hatodik gép zuhant le Oroszországban. Ma kényszerleszállás közben lezuhant és szétroncsolódott egy L-410-es utasszállító repülőgép Szibériában, az Irkutszki területen, fedélzetén 16 emberrel.

Az orosz hírügynökségek híreire hivatkozva a rosbalt.ru megírta, hogy négyen meghaltak a balesetben - a pilóta és három utas -, valamint tizenketten megsérültek, a legtöbben különböző törésekkel megúszták a targédiát. Az Aeroszervisz Irkutszkból Kazacsinszkojébe tartó gépe a célállomástól négy kilométerre zuhant le kis magasságból. Az utasszállító kigyulladását sikerült megakadályozni.

Az L-410 egy 19 személyes, két légcsavaros, gázturbinával felszerelt, felsőszárnyas utasszállító repülőgép. Az SZK a légiközlekedés biztonsági szabályainak megszegése címén eljárást indított. A balesetet az előzetes feltételezések szerint műszaki meghibásodás vagy a személyzet hibája okozhatta. A gép ködös időben próbált meg landolni és a második leszállási közben érte a baleset.



Valamivel több, mint egy hónap alatt ez volt a hatodik orosz repülőgépbaleset. Július 31-én egy Szu-35-ös vadászgép zuhant bele az Ohotszki-tengerbe, majd augusztus 14-én egy Be-200 típusú repülőgép zuhant le Törökországban, amely a török erdőtüzek oltásában segédkezett. A balesetben öt orosz katona vesztette el az életét.

Augusztus 17-én a moszkvai régióban lezuhant egy új katonai szállító repülőgép, az Il-112V prototípusa, a személyzet mindhárom tagja meghalt. Rá egy nappal, augusztus 18-án egy MiG-29-est ért baleset az Asztrahány régióban, sajnos ennél az esetnél is elhunyt a pilóta. Augusztus 27-én egy rutinkarbantartásra tartó SZU-24-es bombázó újratankolást követően, néhány perccel a felszállás után zuhant le.

Főkép forrása:
rosbalt.ru

További cikkek