394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Ez már háború a Mercedes és a Red Bull között?

10perc.hu
2021. 09. 12.

Max Verstappen 3 rajthelyes büntetést kapott, mert a versenybírók szerint a holland hibázott, és ezért ütközött össze Lewis Hamiltonnal, aminek következtében mindketten kiestek Monzában.

Vélhetően sokkal több hír szólna arról normális esetben, hogy a McLaren 9 szűk esztendő után Daniel Ricciardo révén végre futamot nyert a Forma 1-ben, ráadásul a wokingiak rögtön kettős győzelmet arattak, hiszen a Lando Norris végzett a második helyen.

A McLaren ausztrál pilótája idei első, pályafutása nyolcadik győzelmét aratta, legutóbb három évvel ezelőtt éppen ugyanitt, Monzában diadalmaskodott. Ricciardo öröme nem ismert határt, és még arra is képes volt, hogy rávegye csapattársát, illetve a harmadik helyen végzett Valtteri Bottast arra, hogy a cipőjéből pezsgőzzenek.

Nos, az hogy a dobogón sem a pontversenyben éllovas holland Max Verstappen (Red Bull) és a címvédő, hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton (Mercedes) sem ünnepelhetett, az már sejteti azt a helyzetet, hogy a két vb-aspiráns megint összeakadhatott.


Hamilton szerint Verstappennek nem volt helye arra, hogy ilyen helyen előzzön    Fotó: Twitter/Formula 1


És valóban, idén már nem először ütköztek egymással, és ezúttal mindketten kiestek. A dráma az első kerékcserék közben jött, miután mindkettőjük cseréjét alaposan elszúrták a szerelőik. Hamilton éppen Verstappen elé jött be, a holland megpróbálta megelőzni az egyes és kettes kanyar kombinációjában.

Verstappen beért a brit mellé, majd egyikük sem engedett a másiknak, aminek az lett a következménye, hogy a holland ráfutott riválisa autójára, és a kavicságyba lökte őt úgy, hogy a Red Bull átugratott a Mercedesen, és éppen a brit feje fölött állt meg, sőt, vélhetően a glóriának köszönhetően nem sérült meg komolyan. Ezzel mindkettejük számára véget ért a futam.

Természetesen a két pilóta egymást okolja a balesetért, ráadásul az idei Brit Nagydíjon Hamilton minden komoly következmény nélkül kilökte Verstappent – 10 másodperces büntetést kapott, ám végül nyert a brit Silverstone-ban –, míg most a versenybírók 3 rajthelyes büntetéssel sújtották a Red Bull pilótáját, ami a két hét múlva rendezendő Orosz Nagydíjon kell letöltenie.


Egyikük sem engedett a másiknak, aminek az lett a következménye, hogy a holland ráfutott riválisa autójára    Fotó: Twitter/Formula 1


Az eset miatt már a csapatfőnökök is egymásnak ugrottak, így a két élcsapat már nemcsak a pályán, hanem azon kívül is elkezdte a maga háborúját a másik ellen. A Mercedes-főnök egyenesen szándékos kilökéssel vádolta meg Verstappent.

„Úgy gondolom, hogy taktikai szabálytalanság történt, hiszen Max tudhatta, hogy ha Lewis előtte marad, megnyeri a versenyt. Számomra az a legfontosabb, hogy a glória ma megmentette Lewis életét. Szörnyű baleset is történhetett volna, de ebbe bele sem akarok gondolni” – jelentette ki Toto Wolff.

Christian Horner, a Red Bull vezetője igencsak nem vette jó néven a rivális istálló csapatfőnökének vádját.

„Ez az eset teljesen más, mint a silverstone-i, amikor érdekes semmi szándékosságot nem fedezett fel Hamilton cselekedetében Toto. Maxnak joga volt kicsit több helyre a kettes kanyarba bemenet, de néha történnek ütközések. Ez szimpla versenybaleset volt, és szerencsére senki sem sérült meg” – közölte Horner.


A Red Bull átugratott a Mercedesen, és éppen a brit feje fölött állt meg, sőt, vélhetően a glóriának köszönhetően nem sérült meg komolyan    Fotó: Twitter/Formula 1


Az már csak hab a tortán, hogy Hamilton – aki egyébként Silverstone-ban felszabadultan ünnepelt, miközben vetélytársa kórházban volt – azt tette szóvá, hogy a holland oda sem nézett rá, nem győződött meg arról, hogy jól van-e. Verstappen erre közölte, miután ellenfele éppen azzal foglalatoskodott, hogy autójával kitolasson a Red Bull alól és folytassa a versenyt, nem lehetett túl rosszul.

Mindenesetre kezd teljesen elmérgesedni a helyzet, ami nagyban hasonlít a 2016-os esztendőhöz, amikor Nico Rosberg és Hamilton küzdött a vb-címért, és sok mindent bevetettek egymás ellen a siker érdekében. Holott csapattársak voltak…

Főkép forrása:
Twitter/Formula 1

További cikkek