393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Európa-liga: veretlenül nyerte a trófeát az Eintracht Frankfurt, a kupa mellett a BL-főtábla a jutalma

10perc.hu
2022. 05. 19.

A második számú európai kupasorozat sevillai fináléjában a német gárda 1-1-es meccset követően büntetőkkel legyőzte a skót Glasgow Rangerst.

A meccs előtt a csapatok szurkolóin kívül a semleges szakemberek és nézők egyszerűen nem tudták eldönteni, vajon a skót vagy a német csapat az Európa-liga döntőjének esélyese. Annak a finálénak, ahova ezúttal olyan csapatok jutottak el a Rangers FC és az Eintracht Frankfurt személyében, akik eleve ebben a kupasorozatban indultak.

Ráadásul a frankfurtiak veretlenül érkeztek Sevillába, és a skótokkal együtt az egyenes kieséses szakaszban mindig esélytelenként ejtették ki sorban az ellenfeleiket. Mindkét gárda nagyon régen nyert már nemzetközi kupasorozatot: a Rangers éppen 50 évvel ezelőtt a KEK-fináléban nyert – 3-2-re verve a Dinamo Moszkvát –, míg a német gárda 42 évvel ezelőtt lett első az UEFA Kupában, miután a kétmeccses döntőben jobbnak bizonyult a Borussia Mönchengladbachnál.

Nos, a meccs méltó volt a várakozásokhoz és az Európa-ligához, ám a két csapat nem bírt egymással, és a rendes játékidőben 1-1-re végeztek, majd a hosszabbításban csak a helyzetekig jutottak el, így a tavalyi Villarreal-Manchester United után ismét a büntetőpárbaj döntött.

Ebben a német csapat bizonyult jobbnak, így megnyerte az Európa-ligát és vele együtt a következő idény főtáblás Bajnokok Ligája-indulási joga is a Frankfurté lett.


Borré találatával mentette hosszabbításra az El-finálét a Frankfurt, majd a csatár a sorsdöntő tizenegyesnél sem hibázott    Fotó: BBC


Európa-liga, döntő

Eintracht Frankfurt (német)–Rangers FC (skót) 1–1 (0–0) – tizenegyesekkel 5–4

Sevilla, Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán, 38 842 néző. V: Vincic (szlovén)

Eintracht Frankfurt: Trapp – Al. Touré, Tuta (Haszebe, 58.), N'Dicka (Lenz, 100.) – Knauff, D. Sow (Hrustic, 106.), Rode (Jakic, 90.), Kosztics – Lindström (Hauge, 72.), Kamada – Borré.

Rangers FC: A. McGregor – Tavernier, Goldson, C. Bassey, Barisic (Roofe, 117.) – Jack (S. Davis, 74.), Lundstram – Kent, S. Wright (Sakala, 74., Ramsey, 117.), G. Kamara (Arfield, 91.) – Aribo (Sands, 101.).

Gólszerző: Borré (70.), ill. Aribo (57.)

Főkép forrása:
BBC

További cikkek