393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Európa-liga: szárnyal a Fradi, ezúttal a Monaco tanulta meg a zöld-fehérek nevét!

10perc.hu
2022. 09. 15.

Bravúros, 1-0-ás győzelmet aratott a Ferencváros a Monaco otthonában az El csoportkörében, és ezzel száz százalékos teljesítménnyel vezeti a H-csoportot.

Amikor kisorsolták a Ferencváros csoportellenfeleit az Európa-ligában, sokan azt mondták, pontot sem szereznek a zöld-fehérek a Trabzonspor, a Monaco és a Crvena zvezda ellen, míg voltak olyanok, akik kijelentették, a mai Fradi képes lesz továbbjutni ebből a négyesből.

Eddig az utóbbiaknak van igaza, ráadásul úgy, hogy a török bajnok után ezúttal a francia pontvadászat bronzérmeséhez, a Monacóhoz látogatott el a Ferencváros. Igaz, a zöld-fehér szurkolók hazai pályát varázsoltak a hercegségbe, és a csapat ismét megmutatta, megérett a nagyobb feladatokra.

És akkor jöjjön a lényeg: a Ferencváros bravúros, 1-0-s győzelmet aratott a francia bajnokság előző kiírásban harmadik AS Monaco otthonában a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek második fordulójában, így százszázalékos teljesítménnyel vezeti a H jelű négyest.

A találkozó egyetlen gólját Vécsei Bálint szerezte a 80. perben. Boli nagyszerűen tartotta meg a labdát a 16-os közepénél, kijátszotta Traorénak, aki okosan a második hullámban érkező Vécsei elé tálalt. A középpályás kapásból tüzelt, a labda pedig egy hazai védőn irányt váltott, így Nübel már csak belepaskolni tudott, és csak a gólvonalon túlról tudta visszahúzni a játékszert.

Sztanyiszlav Csercseszov csapata immár a továbbjutás kapujáig jutott, ugyanis a lehető legritkábban szokott kiesni a csoportküzdelmek során olyan csapat, amelyik az első két meccsen hat pontot szerez. A Ferencváros a harmadik fordulóban, október 6-án a szerb bajnok Crvena zvezda otthonában lép pályára. A csoport másik meccsén a Trabzonspor 2-1-re verte a szerb Crvenát, így a Fradi három pont előnnyel áll a csoportja élén.


Traoré ugyan gólt nem lőtt most, ám rendkívül veszélyesen játszott, ráadásul ő adta a gólpasszt Vécseinek       Fotó: MTI/Kovács Tamás


Európa-liga, H csoport, 2. forduló

AS Monaco (francia)-Ferencváros 0-1 (0-0)

Monte-Carlo, II. Lajos Stadion, 4000 néző. Jv.: Espen Eskas (norvég)

AS Monaco: Nübel - Disasi, Sarr (Boadu, 81.), Badiashile - Vanderson (Ruben Aguilar, a szünetben), Fofana, Camara, Golovin (Jakobs, 73.), Caio Henrique - Diatta (Akliouch, a szünetben), Ben Yedder (Embolo, 65.).

Ferencváros: Dibusz - Wingo, S. Mmaee, Knoester, Botka - Besic (Vécsei, 69.), Laidouni - Nguen (Gojak, 63.) - Zachariassen (Esiti, 90.), Traoré, R. Mmaee (Boli, 64.).

Gólszerző: Vécsei (80.)

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek