393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Európa-liga: közel volt a bravúr, de végül kikapott a tartalékos Fradi

10perc.hu
2021. 09. 16.
Európa-liga: közel volt a bravúr, de végül kikapott a tartalékos Fradi

A Ferencváros 2-1-es vereséget szenvedett a Bayer Leverkusen vendégeként a labdarúgó Európa-liga csoportkörének első fordulós mérkőzésén.

Amikor kiderült, hogy a Ferencváros milyen kerettel indult neki az idei Európa-liga csoportkörének, ahol a német Bayer Leverkusen látta vendégül a zöld-fehéreket, bizony a szurkolók nem véletlenül mondták, ha a csapat pontot szerez, az csoda lesz.

Márpedig azt mindenki tudja, hogy csodák nincsenek… Ugyanis a Fradi kölcsönadta a horvát csatárát, Baturinát Lengyelországba, eladta ukrán középpályását, Haratint ugyanoda, míg a gólerős Bolit fegyelmi okokból Peter Stöger vezetőedző kirakta az első keretből. Ehhez most hozzájött az, hogy Laidouni eltiltás, Botka, Somalia és Kovacevic pedig sérülés vagy betegség miatt nem állt a csapat rendelkezésére.

A felsoroltak közül minimum négyen kezdők lettek volna, így viszont – bármilyen hihetetlennek hangozhat – nem volt középpályás a kispadon, azaz a szakmai stáb helyzete több mint nehéz volt.

Ennek ellenére Peter Stöger együttese jól kezdett, és a nyolcadik percben Ryan Mmaee góljával meglepetésre előnybe került. A folytatásban a Leverkusen fokozatosan átvette az irányítást, Exequiel Palacios találatával még a szünet előtt egyenlített, ám nem sokon múlt, hogy Vécsei ne szerezze meg újra a vezetést, ugyanis egy rárúgott labda elől a mellkasánál lévő kezét nem tudta elkapni, így hiába lőtt a hálóba, a VAR kiszúrta az új szabályok értelmében kezezésnek minősülő mozdulatot.

A második félidő felénél megszerezte a végül győztesnek bizonyult gólt Florian Wirtz révén, aki egymaga többet ér jelenleg, mint a Fradi teljes kerete. Sajnos mindezt nem érdemtelenül érték el a német csapat játékosai, ugyanis a Fradi védői sorban adták el a labdákat, és örülhettek annak a zöld-fehérek, hogy csak egyszer büntetett a Leverkusen.

A Ferencváros a mérkőzés nagyobb részében jól játszott, ugyanakkor a labdát többet birtokló és összességében a kapura is veszélyesebb Leverkusentől nem tudott pontot rabolni. És azt sem szabad elfelejteni, hogy amíg a Fradi kispadján mindössze öt játékos ült, addig a Bundesliga egyik élcsapatába a második félidő 66. percében lépett pályára a nyári Európa-bajnokság társgólkirálya, a cseh Schick.

A magyar bajnoki címvédő a csoportkör második fordulójában, szeptember 30-án a spanyol Betist fogadja, a spanyolok egy remek találkozón 4-3-ra verték a skót Celticet.



Európa-liga, G csoport, 1. forduló:

Bayer Leverkusen (német)-Ferencváros 2-1 (1-1)

Leverkusen, BayArena, 11 013 néző, v: Andris Treimanis (lett)

Leverkusen: Hradecky - Frimpong, Kossouonu, Tah, Sinkgraven (Hincapie, 66.) - Palacios (Aranguiz, 50.), Demirbay - Adli (Bellarabi, 67.), Wirtz (Amiri, 81.), Diaby - Alario (Schick, 66.).

Ferencváros: Dibusz - Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic - Vécsei (Uzuni, 66.), Loncar (Gavric, 76.) - Nguen, Zachariassen, Zubkov (Cabraja, 86.) - R. Mmaee.

Gólszerzők: Palacios (37.), Wirtz (69.), illetve R. Mmaee (8.)

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek