Mai névnap:

Elviselhető is lehet a home office

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: freepik.com

A home office-nak kétségkívül sok látszólagos előnye van, de a távmunka nem egyenlő azzal, hogy bezárkózunk testileg és lelkileg.

A jelenlegi egészségügyi helyzetben számos ember váltott át otthoni munkavégzésre. Van, akinek ez bejött, kifejezetten szeret home office-ban dolgozni, míg mások egyszerűen képtelenek feldolgozni azt, hogy eddigi élete egy része megszűnt létezni. A foteldoki.hu szerint utóbbiaknak mindig is fontos volt, hogy elhatárolja egymástól a munkáját és a magánéletét.

Persze megvan az előnye a távmunkának is, hisz például mindenki maga osztja be az idejét és nem kell attól tartani, hogy a főnök bármikor megjelenik a háta mögött. Ugyanakkor elveszik a napok beosztása, ráadásul igencsak megtévesztő az otthon kényelme, hiszen a munkavállalók kevesebbet mozognak, nem mennek levegőre.


Mindig iktassunk be pihenőt, és ilyenkor mindig menjünk sétálni a szabadba     Fotó: freepik.com


De vannak lehetőséget, miként teheti bárki elviselhetőbbé a home office. Például készítsünk egy táblát, amit ki is tudunk tenni, osszuk fel idősávokra és rendeljük hozzá a teendőket. Ha pedig végeztünk, valóban fejezzük be a munkát! Mindig iktassunk be pihenőt, és ilyenkor mindig menjünk sétálni a szabadba. Alakítsunk ki egy munkasarkot a lakásban, és kizárólag ott dolgozzunk. Figyeljünk arra, ha a munkánkat végezzük, akkor dolgozzunk, de ha a családunkkal vagyok, akkor velük törődjünk, és ne gondoljunk a munkára.


Elküldés e-mail-en Elküldés Viber-en
Hirdetés
Hirdetés