393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Elveszítette a háziversenyt, így lakatot tesz a saarlouis-i gyárára a Ford

10perc.hu
2022. 06. 22.

A németországi üzemben a Ford Focust gyártják, még körülbelül 2025 közepéig, és a modell kivezetésével együtt a több mint 6500 embert foglalkoztató gyárat is bezárják.

Három éven belül bezárja a németországi Saarlouis-ban működő üzemét a Ford - jelentette be az amerikai járműgyártó társaság európai vállalata (Ford of Europe). A Saar-vidék tartományi városban 1970 óta működő üzem elveszítette a belső, vállalati versenyt az elektromos autók gyártásáért a spanyolországi Valenciában 1976-ban megnyitott gyárral szemben.

A cég menedzsmentje szerint Valencia jobb kilátásokat kínál a jövőre nézve, különösen pénzügyi szempontból. Stuart Rowley, a Ford of Europe elnöke. Kifejtette, hogy a spanyolországi autógyár az anyagköltségek és a beszállítói bázist tekintve is jobban teljesített, ráadásul Valenciában a bérszínvonal is alacsonyabb, mint Saarlouis-ban.


A Ford Focus modell kivezetésével együtt a több mint 6500 embert foglalkoztató gyárat is bezárják három év múlva     Fotó: Ford


A németországi üzemben a Ford Focus modellt gyártják, még körülbelül 2025 közepéig. A modell kivezetésével együtt a több mint 6500 embert foglalkoztató gyárat is bezárják, mert a Ford felhagy a hagyományos meghajtású kocsik gyártásával és átáll az elektromos autókra.

Főkép forrása:
Ford

További cikkek