EUR: 398,93 Ft
USD: 373,70 Ft
CHF: 402,13 Ft
GBP: 455,65 Ft
RON: 81,06 Ft
RSD: 3,40 Ft

Mai névnap:

Elment Chick Corea…

Kultúra
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: BBC/EPA

A 79 éves világhírű amerikai dzsesszzongorista és zeneszerző a rák egy ritka fajtája következtében hunyt el, melyet csak nemrég diagnosztizálták nála.

Újabb hatalmas veszteség érte zenei világunkat. Meghalt 79 éves korában Chick Corea amerikai dzsesszzongorista és zeneszerző, aki a BBC értesülése szerint a rák egy ritka fajtája következtében hunyt el. Karrierje több mint öt évtizedet ölelt fel, utolsó albuma 2020-ban jelent meg. Ő a negyedik a legtöbb Grammy-díjra jelölt zenészek rangsorában 65 jelöléssel, ebből 23 alkalommal nyert is. Zeneszerzői munkássága is világhírű, nagy slágerei között tartják számon a Spaint és a 500 Miles High-t.

Munkáival és évtizedek turnéival milliókat érintett meg és inspirált, készült a jövőre, ugyanis novemberben a BBC-nek adott interjújában elmondta, hogy a karantén idejét új projektek tervezésére használta, alig várta, hogy újra élőben, közönség előtt játszhasson. Halála előtt üzent a rajongóinak: „azt remélem, hogy akik érzik magukban a zenélés, az írás, az előadás késztetését, bele is vágnak".