393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Elment Chick Corea…

10perc.hu
2021. 02. 12.

A 79 éves világhírű amerikai dzsesszzongorista és zeneszerző a rák egy ritka fajtája következtében hunyt el, melyet csak nemrég diagnosztizálták nála.

Újabb hatalmas veszteség érte zenei világunkat. Meghalt 79 éves korában Chick Corea amerikai dzsesszzongorista és zeneszerző, aki a BBC értesülése szerint a rák egy ritka fajtája következtében hunyt el. Karrierje több mint öt évtizedet ölelt fel, utolsó albuma 2020-ban jelent meg. Ő a negyedik a legtöbb Grammy-díjra jelölt zenészek rangsorában 65 jelöléssel, ebből 23 alkalommal nyert is. Zeneszerzői munkássága is világhírű, nagy slágerei között tartják számon a Spaint és a 500 Miles High-t.

Munkáival és évtizedek turnéival milliókat érintett meg és inspirált, készült a jövőre, ugyanis novemberben a BBC-nek adott interjújában elmondta, hogy a karantén idejét új projektek tervezésére használta, alig várta, hogy újra élőben, közönség előtt játszhasson. Halála előtt üzent a rajongóinak: „azt remélem, hogy akik érzik magukban a zenélés, az írás, az előadás késztetését, bele is vágnak".

Főkép forrása:
BBC/EPA

További cikkek