393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Elképesztően nézhet ki Szeged harmadik Tisza-hídja

10perc.hu
2022. 11. 26.

A tervek szerint a híd közösségi terekkel lesz ellátva.

A déli Tisza-híd engedélyes kiviteli tervei 2024 augusztusára készülnek el, és becslések szerint naponta 35 ezer jármű fog rajta áthaladni - írta a Szeged.hu.

A híd alkalmas lesz, gépjármű-, gyalogos és kerékpárforgalomra egyaránt - közölte Vígh Attila a "hidász", aki azt is elárulta, hogyan fog kinézni a tervezett híd:
A környezetbe teljesen beleilleszkedő hidat gondolt ki, amely képét függőleges és vízszintes zöldfelületek határozzák meg. A függőleges felületekre borostyánt vagy vadszőlőt futtatnának fel.

Fotó: Facebook/Nagy Sándor



A hídon közösségi tereket is kialakítanának, erre kiváló lehetőséget teremt, hogy az északi oldalról a teljes belváros belátható, ezért ezen az oldalon a főtartón futó sétánnyal egy 13 méteres magasságú kilátópontot is épülne.

Takács Miklós a Főmterv Zrt. közlekedéstervezési igazgatója elmondta, a Bécsi körúton a jelenlegi kettő helyett négy haladó sávot alakítanak ki jelzőlámpás csomópontokkal.

Az úttest mellett 5 méteres zöldsáv marad, a 3 méter széles járdák mellett pedig mindkét oldalon irányhelyes bicikliutat építenek, mivel a hídon intenzív kerékpáros-forgalommal számolnak. Az újszegedi oldal szabályozási terve jelenleg készül, ott két csomópont kialakításával számolnak, valamint azzal, hogy az újszegedi vasútállomást áthelyezik a Szőregi út mellé.

Facebook/Nagy Sándor

Főkép forrása:
Facebook/Nagy Sándor

További cikkek