393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Egyre többen kapnak kedvet itthon az építkezéshez

10perc.hu
2021. 10. 12.

Az októbertől elindult zöld otthon program, amelyben kedvezményes lakáshitelt kaphatnak az energiatakarékos lakóingatlant építők vagy vásárlók, további keresletnövekedést eredményezhet.

Úgy tűnik, a különböző állami támogatások és kedvező hitelkonstrukciók igencsak meghozták az építkezési vagy építtetési kedvet Magyarországon. Sőt, annyira meghozta, hogy az Unióban jelenleg a harmadik abban a rangsorban, amely a lakásépítési engedélyek száma alapján állítja sorrendbe az EU tagországait. Ráadásul október elején az egy évvel korábbihoz képest országosan 49 százalékkal több új lakóingatlant kínáltak eladásra.

A listát Görögország vezeti 100 százalékos növekedéssel, a második helyet pedig Franciaország szerezte meg, ahol 77 százalékkal nőtt a lakásépítési engedélyek száma éves összevetésben, míg Magyarországon az Eurostat adatai szerint idén a második negyedévben 68,3 százalékkal több lakásépítési engedély adtak ki, mint 2020 azonos időszakában.

Hogy mi ennek a motorja? Nos, az októbertől elindult zöld otthon program, amelyben kedvezményes lakáshitelt kaphatnak az energiatakarékos lakóingatlant építők vagy vásárlók, további keresletnövekedést eredményezhet. Ez a növekedés a használt lakások piacán is élénkülést hozhat.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek