Mai névnap:

Egyre több a zöldrendszámos motor

10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: BMW

A kizárólag elektromos meghajtású motorkerékpárok környezetkímélővé besorolását műszaki vizsga vagy hatósági szemle alkalmával kérhetik az üzemben tartók.

Tavaly augusztus óta kaphatnak világoszöld alapszínű rendszámot a tisztán elektromos meghajtású motorkerékpárok; mostanra összesen 113 környezetkímélő járművet helyeztek így forgalomba. A zöld rendszámú motorok száma - a motoros szezonkezdetnek is betudhatóan - csak az elmúlt egy hónapban hússzal nőtt.

A kizárólag elektromos meghajtású motorkerékpárok környezetkímélővé besorolását műszaki vizsga vagy hatósági szemle alkalmával kérhetik az üzemben tartók. A környezetkímélőként bejegyzett motorkerékpárok első forgalomba helyezésük során világoszöld alapszínű hatósági jelzést kapnak.

A környezetkímélő motorkerékpárok után nem kell regisztrációs adót, gépjárműadót és visszterhes vagyonátruházási illetéket fizetni. A rendelkezés tavaly nyári bevezetése előtt a becslések szerint mintegy 150 elektromos hajtású kétkerekű motort használhattak hazánkban.
Hirdetés
Hirdetés