Mai névnap:

Egyre több a női vállalkozó Magyarországon

10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: freepik.com

Egy felmérés szerint már a cégek 14 százalékának kizárólag hölgyek a tulajdonosai, és jelenleg több mint 500 olyan vállalkozás működik egymilliárd forint éves árbevétellel, melyet üzletasszony irányít.

Érdekes és tanulságos felmérés eredményét osztotta meg a SKC-Consulting Kft., amely a WINGATE nemzetközi vállalkozásélénkítő program hazai résztvevője. Maga a kutatás arra vonatkozott, hogy Magyarországon milyen arányban vesznek részt tulajdonosként vagy vezetőként az üzleti életben a hölgyek.

Nos, az adatok alapján kiderült, hogy hazánkban az elmúlt 10 évben nőtt a tisztán női tulajdonosokkal rendelkező vállalkozások száma, azonban még így is csupán 14 százalék körüli arányt képviselnek a teljes magyarországi cégállományon belül. Ugyanakkor Magyarországon jelenleg több mint 500, egymilliárd forint feletti éves árbevétellel rendelkező női társas vállalkozás működik.


Hazánkban az elmúlt 10 évben nőtt a tisztán női tulajdonosokkal rendelkező vállalkozások száma     Fotó: freepik.com


Annak ellenére, hogy ezen cégek száma közel megduplázódott az egy évvel korábbi értékhez képest, az 1 milliárd forint feletti árbevételt elérő vállalkozások kategóriájában a tisztán női vállalkozások aránya még mindig csupán 6 százalékot tesz ki. A felmérésből az is kiderült, hogy a nők esetében fontosnak tartják a megszokottól eltérő gondolkodást, a megfelelő önbizalmat és bátorságot, illetve nagyra értékelik a pénzügyi és menedzsment szaktudást.Elküldés e-mail-en Elküldés Viber-en
Hirdetés
Hirdetés