393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Egyre több alkoholmentes italt fogyasztunk

10perc.hu
2021. 11. 27.
Egyre több alkoholmentes italt fogyasztunk

Több mint 3 százalékkal nőtt az ásványvíz-, üdítő- és gyümölcsléforgalom az idén az első három negyedévben, ezek közül az ásványvizek a legnépszerűbbek.

Noha a 2019-es, ugyanezen időszakra vonatkozó adatokhoz képest még van elmaradás – összesen 4 százalék – a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség friss felmérése szerint tavalyhoz képest idén az első három negyedévben, 3 százalékkal nőtt az ásványvíz-, üdítő- és gyümölcsléforgalom. 2021-ben szeptember végéig összesen 1,912 millió liter volt a fenti italok forgalma.

Jellemzően az első három hónap visszaesését követően ugrott meg a fogyasztás, amit a szakmai szervezet elsősorban a járvány enyhülésével, valamint a vendéglátás bővülésével magyaráz. Az ásványvizek esetében ez azt jelenti, hogy a 15 százalékos csökkenést 27 százalékos növekedés követett.



Az ízesített vizek és szénsavas üdítőitalok eladása alig változott az év elején, majd 6 százalékkal és 1 százalékkal nőtt. A 100 százalékos gyümölcslevek értékesítése 7 százalékkal, a nektároké 20 százalékkal, a gyümölcsitaloké 6 százalékkal esett, majd második és harmadik negyedévben igencsak fellendült, ám a járvány előtti időszakhoz képest átlagosan 3 százalékkal csökkent.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek