Mai névnap:

Egyre népszerűbbek a luxusingatlanok!

10perc.hu
3 hete
Kiemelt kép: freepik.com

Kimagasló jelentőségű a vásárlók által elvárt műszaki tartalom, a kilencvenes évek eleje óta e téren is átalakult a luxuskategória fogalma.

Egyedi árképzés és fokozódó kereslet jellemzi a luxuslakások piacát, ahol már milliárdos ügyletek születésére is van példa. Az ágazatban már régen túllépett az egymillió forintos négyzetméterár-küszöbön, a két-hárommilliós mellett újabban négy-ötmillió forintra árazzák az építők a felső kategóriás lakóingatlanok négyzetméterenkénti árát – írta meg a vg.hu.


Az örök panoráma és a tágas belső terek, a saját fürdőszobás hálószobák iránti igény nagyon megnőtt    Fotó: freepik.com


Piaci szakértők szerint nehéz pontos, illetve jellemző négyzetméterárakat meghatározni, mert az egyedi árképzés terjedt el, a hívószó pedig leginkább a különleges adottság és a csúcsminőség. Kimagasló jelentőségű a vásárlók által elvárt műszaki tartalom, a kilencvenes évek eleje óta e téren is átalakult a luxuskategória fogalma.

A portál szerint már szinte nélkülözhetetlen az okosotthon-technológia, amellyel akár távolról is teljesen vezérelhető és felügyelhető a hőszabályozás, a kamera- és riasztórendszer. Kiemelkedően fontos a hőtechnika: elterjedtek a hőszivattyús hűtés-fűtési rendszerek, míg a hagyományos klímaberendezést pedig a mennyezet- és falhűtés váltja fel.


Mindennapos lakhatásra akár a Balatonnál is vásárolnak, a Fertő tó is egyre népszerűbb      Fotó: freepik.com


Az örök panoráma és a tágas belső terek, a saját fürdőszobás hálószobák iránti igény mellett a járvány nyomán megjelent a tágas külső területre, a minél nagyobb kertre vonatkozó elvárás. Mindennapos lakhatásra akár a Balatonnál is vásárolnak, a Fertő tó is egyre népszerűbb, és új sláger lehet a Tisza-tó, de ott még szűkös a megfelelő kínálat.
Hirdetés
Hirdetés