393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Egymilliárd forintból újult meg a békéscsabai sportcsarnok

10perc.hu/MTI
2020. 11. 21.
Egymilliárd forintból újult meg a békéscsabai sportcsarnok

Kialakítottak egy húsz szobás, háromcsillagos színvonalú sporthotelt is, továbbá a sportcsarnokban fogják a megye valamennyi utánpótláskorú sportolójának a sportorvosi vizsgálatot biztosítani.

Nagyon kevesen emlékeznek már arra, amikor 1988. március 18-án átadták az ország legnagyobb, fővároson kívüli sportcsarnokát Békéscsabán. Az idő vasfoga alaposan meglátszódott már az intézményen, így a Modern városok program (MVP) részeként felújították. A munkálatok költsége közel egymilliárd forint – nettó 948 millió Ft – volt.

A felújítás részeként új küzdőtéri padlóburkolatot, szellőztető rendszert alakítottak ki, gépészeti (hűtési-fűtési) fejlesztést valósítottak meg, rendbe tették a vizesblokkokat, felújították a lelátót, kicserélték a székeket. A létesítményben kamerarendszer működik és valamennyi bejárathoz belépőkaput helyeztek. A falon új, közel 30 négyzetméteres eredményjelző mutatja a meccsek állását, míg a versenyzők, csapatok számára VIP-váróterem áll rendelkezésre.



Mindemellett kialakítottak egy húsz szobás, háromcsillagos színvonalú sporthotelt is, továbbá a sportcsarnokban fogják a megye valamennyi utánpótláskorú sportolójának a sportorvosi vizsgálatot biztosítani. A vívócsarnok felőli oldalon a tervek szerint a jövőben egy múzeum is helyet kap, amely a város sporttörténetét mutatja be relikviák segítségével.

Főkép forrása:
MTI/Rosta Tibor

További cikkek