395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Egy évvel a megválasztását követően egyre csökken Joe Biden népszerűsége

10perc.hu
2021. 11. 15.

A legfrissebb felmérések alapján a jelenlegi amerikai elnök tevékenységét a megkérdezettek 53 százaléka nem helyesli, ráadásul, ha most lennének a félidős kongresszusi választások, legalább 10 százalékkal nyernének a republikánusok az Egyesült Államokban.

Igencsak meglepő eredménnyel ért véget a The Washington Post amerikai napilap és az ABC News amerikai tévécsatorna közös közvélemény-kutatása, miszerint ismét csökkent Joe Biden amerikai elnök népszerűsége az Egyesült Államokban.

A feldolgozott adatok szerint Biden tevékenységét a megkérdezettek 53 százaléka nem helyesli és mindössze 41 százaléka támogatja. A felnőtt lakosság 44 százaléka határozottan elutasítja Biden eddigi munkáját, a republikánus szavazók körében 80, a függetlenek esetében pedig 45 százalék ez az arány.

A felmérésben kimutatott különbség szinte megegyezik azzal a különbséggel, amellyel a republikánusok felülmúlnák a demokratákat, ha most tartanák a félidős kongresszusi választást. A közvélemény-kutatás adatai szerint ugyanis a regisztrált szavazók 51 százaléka a republikánus, 41 százaléka pedig a demokrata jelöltre szavazna.



A november 7. és 10. között elvégzett közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak - leginkább az emelkedő árak miatt - pesszimistán ítélik meg a gazdasági helyzetet. 70 százalékuk negatívan értékeli a gazdaságot, közülük 38 százalék mondta azt, hogy kifejezetten "rossz" állapotban van. Az amerikaiak körülbelül fele Bident hibáztatja a gyorsan emelkedő inflációért.

A The Washington Post szerint a Fehér Ház tisztviselői látják a Biden és a demokraták előtt álló kihívásokat, ugyanakkor szerintük a gazdaság és a járvány tekintetében is fokozatosan javulni fognak jövőre a körülmények, és az "általános frusztráció enyhülésével" az elnök támogatottsága is emelkedni fog.

Főkép forrása:
The Washington Post

További cikkek