395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Dunakeszi családirtás: „Kérlek, ne tedd!” – de nem volt kegyelem

10perc.hu
2021. 09. 13.

A gyilkos nem bírta elviselni, hogy volt párja boldog új kapcsolatában, ráadásul amikor rendőrségi eljárással fenyegette meg a fiát későn hazavivő férfit az asszony, egyszerűen bekattant.

Többször írt már a 10perc.hu – itt és itt – a Dunakeszin vasárnap este történt családirtásról, és azóta számos részlet látott napvilágot a szörnyű hármas gyilkossággal kapcsolatban. Egy biztos, a szomszédok a tragédia előtt egyszer sem hallották vitatkozni az 54 éves férfit és a 40 éves nőt.

Az Origo több szomszéddal is beszélt a tragédia helyszínén, és az a férfi is, aki a vérengzésben elhunyt család otthona melletti garázst bérelte, drámai részletességgel számolt be a történtekről. Egyre hevesebben vitázott egymással a férfi és nő, majd nem sokkal később csak annyit hallott, hogy a nő kiabálni kezd: „Kérlek, ne tedd!” Majd eldörrent az első két lövés…

Mint arról már beszámoltunk, az 54 éves A. Zoltán Péter először volt párját, Melindát és 63 éves anyósát, Évikét lőtte agyon az utcán, majd a lövésekre kirohanó 7 éves, az elsőt két hete elkezdő Maximiliánt lőtte le. Van olyan sajtóinformáció, miszerint háromszor is rálőtt a gyermekre. A férfi ezután bement a házba, és még azelőtt főbe lőtte magát, mielőtt a rendőrség kiért a helyszínre.



A meggyilkolt Melinda új társa, Sz. Tamás a Facebookról értesült a tragédiáról. A Blikk szerint azonnal a helyszínre sietett, ahol megtörten, sírva téblábolt az utcán. Elmondta, hogy Melinda – akivel egész nap wakeboardozott – előző élettársa nem bírhatta elviselni, hogy elsős kisfia elmesélte neki, hogy már megismerkedett anyja új szerelme, vagyis az ő gyermekeivel is, és már együtt is játszottak.

Az InfoRádió megszólaltatta a családirtó egyik ismerősét, aki elmondta, a férfi nem bírta elengedni a volt párját, szerelmes volt a nőbe, el-elsírta magát, amikor róla esett szó. Úgy vélte, A. Zoltán Péter és volt élettársa közötti konfliktusnak anyagi háttere is lehetett.

Végh József kriminálpszichológus szerint a gyilkos előre megtervezte a tragédia minden lépését, úgy érezhette, hogy másként nem tudja megoldani a problémáját. A férfi úgy gondolhatta: ha ő nem lehet boldog, más se legyen. A szakértő szerint az elkövető megijedhetett, amikor hétéves kisfia megjelent az utcán és kérdőre vonta édesapját, amiért lelőtte anyját és nagymamáját.

Főkép forrása:
10perc.hu

További cikkek