Mai névnap:

Döbbenet! A tálibok egy tinisportoló fejének levágásával akarják engedelmességre bírni a nőket

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Daily Star

Egybehangzó sajtóhírek szerint Afganisztán régi-új urai még az internetre is kiposztolták a fiatal röplabdás levágott fejéről készült fotókat.

Újra és újra bebizonyosodik, hogy a tálibok nem fognak megváltozni. Afganisztán régi-új urai ismételten megdöbbentették a világot borzalmas tettükkel. A Daily Star kürtölte világgá, hogy a szélsőséges iszlamisták lefejeztek egy tinédzserkorú röplabdajátékost, akinek a levágott fejét kiposztolták az internetre.

Szörnyű tettükkel egyébként a saria törvényeinek betartására akarják rábírni az országban élő nőket, akiknek a sport is tiltva van. A tálibok által embertelenül kivégzett Mahjabin Hakimi a kabuli ifjúsági csapat csillaga volt, aki több sportágban is eredményesen szerepelt. Válogatottbeli társainak sikerült elmenekülnie az országból a tálibok hatalomátvétele után.


Mahjabin Hakimi több sportágban is eredményesen szerepelt    Fotó: Daily Star


Mahjabin azonban nem volt ilyen szerencsés. Sajtóhírek szerint a döbbenetes kivégzésre már hetekkel ezelőtt sor került, ám a lány családját hallgatásra kényszerítették a tálibok, akik végül a világhálóra feltett felvételekkel buktak le.
Hirdetés
Hirdetés