Mai névnap:

Djokovics-saga: a bíró a szerb világelsőnek adott igazat, míg az ausztrál kormány semmissé teheti mindezt

10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: Instagram/Novak Djokovics

A mai döntés értelmében a 20-szoros Grand Slam-bajnok ott lehet a január 17-én kezdődő Australian Openen, ugyanakkor Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter felülírhatja mindezt, és akár három évre kitilthatja Djokovicsot az országból.

Vélhetően a legtöbben azt gondolták, a ma hajnali bírósági tárgyalás így vagy úgy, de pontot tesz végre Novak Djokovics ügyére, ám a bíró hiába mondta ki, hogy a szerb teniszező elhagyhatja a karanténszállodát és készülhet az Australian Openre – így akár tizedszer is megnyerje azt, megszerezve 21. GS-sikerét –, ám az ausztrál kormány szinte a döntést követően azonnal jelezte, van lehetőség arra, hogy más úton akadályozzák meg a szerb belépését az országba.

A The Guardian megírta, hogy a kormány elismerte, nem adott elég időt a teniszezőnek, hogy beszéljen másokkal és részletesen válaszoljon, mielőtt értesítették a vízum megtagadásáról. Ugyanakkor Djokovics visszakapta az útlevelét, illetve az egyéb személyes tárgyait.

Ugyanakkor még messze nem lehet biztos a világelső abban, hogy pályára léphet az idei szezon első GS-tornáján, mert Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter bejelentette, megpróbálják Djokovics bejutását másként megakadályozni az országba, újra bíróság elé viszik a vízumának az ügyét, és ha a bíró ezúttal a szerb világelső ellen dönt, annak akár három éves kitiltás is lehet a vége Ausztráliából.


Djokovics - egyelőre - győztesen távozott a bíróságról, visszakapta az útlevelét, illetve az egyéb személyes tárgyait    Fotó: The Telegraph


Sokan kamunak tartják Djokovics ügyvédjei által beadott orvosi papírokat, miszerint a világelső tavaly december 16-án pozitív tesztet produkált, ugyanis éppen Djokovics közösségi oldalán jól látszik, hogy aznak, illetve 17-én több rendezvényen is részt vett, és egyiken sem viselt például maszkot.

Ugyanakkor az is tény, hogy előbb a rendezők által felkért független orvosi szakértői biztosság állította ki Djokovicsnak a mentességi igazolást, amelyet Victoria állam ezzel foglalkozó testülete is felülvizsgált, majd jóváhagyott. Azaz hibáztak az ausztrálok…

Ki tudja, mikor lesz vége!
Hirdetés
Hirdetés