Mai névnap:

Dakar 2022: ott lesz a rajtnál a 80-as évek sztárja, egy Lada Niva

10perc.hu
3 hete
Kiemelt kép: Team Red legend

A Team Red Legend csapata egy 1984-ben gyártott, 82 ezer kilométert futott autót újított fel tökéletes állapotra Novoszibirszkben.

A retró világa úgy tűnik, hogy az autósportot sem hagyja nyugodni, ennek az egyik legjobb példája, hogy a Team Red Legend színeiben a svájci Mario Jacober és Sladan Milic egy olyan Lada Nivával áll rajthoz a 2022-es Dakaron, amely típus a nyolcvanas években igencsak eredményesen szerepelt a világ legismertebb tereprallye viadalán.

Nemcsak, hogy jól szerepelt az orosz terepjáró, de 1982-ben majdnem megnyerte a versenyt, és akkor is, illetve egy évvel később, 1983-ban is a második helyen végzett a Niva, mégpedig a legendás Jacky Ickx mögött, aki később maga is indult Ladával.


A svájci Mario Jacober és Sladan Milic egy olyan tökéletesen felújított Lada Nivával áll rajthoz a 2022-es Dakaron, amit 1984-ben gyártottak és 82 ezer kilométert futott      Fotó: Team Red Legend


A player.hu megtudta, hogy a jövő évi, 2022-ben induló Dakar-ralin ismét ott lesz a mezőnyben egy Lada Niva. A Team Red Legend csapata egy 1984-ben gyártott, 82 ezer kilométert futott autót újított fel tökéletes állapotra Novoszibirszkben. Az autó ráadásul úgy áll majd rajthoz, ahogyan a nyolcvanas években részt vett a legendás versenyen.

A svájci csapat Nivája 1055 kilogrammot nyom, a motorja 95 lóerős, amivel 135 km/óra végsebességre képes. A dizájn természetesen vörös, és ötletesen retró, akárcsak a versenyzők melegítőruhája. Az egyik szponzor, a svájci óragyártó Maurice de Mauriac egy ladás karórát is készített, amiből a 34 év utáni visszatérés emlékére 34 példányt gyártanak, egyenként 4400 svájci frankért.
Hirdetés
Hirdetés