Mai névnap:

Csökken az üzemanyagok ára, de hiány jöhet a következő egy-két hétben

10perc.hu
5 napja
Kiemelt kép: Szeged, benzinkút 2022.08.02. (10perc.hu)

A pénteki árcsökkenés által a benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal, a gázolajé pedig 9 forinttal lesz olcsóbb, de gondok lehetnek az ellátással, főleg a Balatonnál.

A benzin és a gázolaj ára is csökken péntektől – írja a holtankoljak.hu. Ezáltal a piaci átlagárak így alakulnak majd a kutakon:
95-ös benzin: 691,9 Ft/liter
Gázolaj: 737,9 Ft/liter
 

A holtankoljak.hu ügyvezetője, Bujdos Eszter arról beszélt az RTL Reggeli című műsorában, hogy a következő egy-két hétben bizonyos mértékű üzemanyaghiányra lehet számítani az ország egyes pontjain.

Augusztusban a Mol történetének eddigi legnagyobb karbantartása kezdődik, ami két hónapon át tart, több ezren dolgoznak rajta. Az így kieső mennyiséget úgy próbálják pótolni, hogy ebben az időszakban a magyar stratégiai készletből látják el a kutakat. Ám ebből a készletből megint csak a nagyok fognak kapni, a kisebb benzinkutak nem, jegyezte meg a szakértő.

A szakmán belül úgy vélik, hogy az üzemanyag-ellátás biztosítása szempontjából a legjobb az lenne, ha a kormány teljesen feloldaná az üzemanyagárstopot – mondta.

Bujdos Eszter szerint nagyon sok kútnak ismét saját zsebből vagy hitelből kell fedeznie a bér- és rezsiköltségeket. „A következő egy-két hét kritikus lesz” – fogalmazott a szakértő, hozzátéve:

"ezekben a napokban a Balatonnál nagyon nehéz lesz tankolni, a turisták miatt nagy az üzemanyaghiány, sokan Veszprémbe járnak be tankolni."
Hirdetés
Hirdetés