395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Csoda a férfi teniszben: 18 év után nincs a legjobb kettőben Federer, Nadal és Djokovics a világranglistán!

10perc.hu
2022. 06. 13.

A világranglistán már átvették a vezetést a Next Gen tagjai, hiszen Danyiil Medvegyev az első, Sascha Zverev a második.

A Grand Slam-tornákon még elvitathatatlan a három legnagyobb, a 22-szeres GS-bajnok Rafael Nadal, valamint az egyaránt 20-szoros győztes Roger Federer és Novak Djokovics, ám a következő generáció – sőt, már az azt követő is – a világranglistán és az egyéb tornákon már sikereket ér el.

Idén ugyan mindkét GS-viadalt – Australian Open és Roland Garros – egyaránt Nadal nyerte, míg tavaly Djokovics háromszor emelhette fel a győztesnek járó trófeát, míg a negyedikben a fináléig jutott, az ezres tornákon a római salakpályás verseny kivételével – ott a szerb nyert – már a fiatalabb korosztály győzött.

Most ráadásul a világranglistán is megkezdődött az a bizonyos őrségváltás, ugyanis 2003. november 10. , vagyis több mint 18 éve most fordul elő először, hogy a három nagy közül senki sem található a világranglista első két helyén.

A világranglistán tehát átvették a vezetést a Next Gen tagjai, hiszen az orosz Danyiil Medvegyev az első, és az idei Roland Garros elődöntőjében súlyos sérülést szenvedett német Sascha Zverev a második helyre jött fel. Djokovics a 3., míg Nadal a 4. helyen áll jelenleg.

Főkép forrása:
ATP
Címkék:
#tenisz

További cikkek