393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Chipválság: egyre több gyára áll le az Audinak, csökkenti termelését a BMW

10perc.hu
2021. 10. 17.

A félvezetőhiány ismét tömeges termelésleállásokat okoz szerte a világban, ami most már nem kerülte el a nagy német autógyárakat sem.

Úgy tűnik, a covid mellett a chiphiány lesz az, ami teljes mértékben megrázza a világot. Egyre több autógyár áll le rövidebb-hosszabb időre a termeléssel, és most már a legnagyobbakat sem kerüli el a félvezető okozta válság.

Legutóbb a Skoda gondjairól írt a 10perc.hu, most pedig már a gondok igencsak súlyos problémákat okoznak az Audinál is. Ingolstadtban és Neckarsulmban hétfő óta szinte az összes szerelősor leállt – az A4, A5, A6 és A7 modellek gyártását felfüggesztették –, csak egy működik tovább egyműszakos üzemben, a kivétel csak az R8 és az e-tron GT luxussportkocsik gyártása.


A regensburgi gyárban a kétműszakos rendszer helyett csak egyműszakos rendszerrel dolgoznak a BMW dolgozói      Fotó: bmwgroup.com


Az Audi mellett a másik nagy német autógyár, a BMW is arra kényszerült, hogy visszafogja a termelést. A márka vezetése bejelentette, hogy a regensburgi gyárban a kétműszakos rendszer helyett csak egyműszakos rendszerrel dolgoznak. Többek között az Einser, az X1 és az X2 modellekkel kapcsolatos munkákat fogták vissza. A helyzet a szakemberek szerint várhatóan csak a jövő év közepén enyhül.

Főkép forrása:
Audi

További cikkek