EUR: 385,80 Ft
USD: 358,32 Ft
CHF: 391,09 Ft
GBP: 439,44 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Charlieval és Caramellel közösen ad ki új magyar nyelvű albumot Leslie Mandoki

Kultúra
10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: Red Rock Production

A Mandoki Soulmates, „Magyar Képek” című lemeze karácsony előtt, 2022. december 2-án jelenik meg itthon.

Huszonöt évvel ezelőtt jelent meg előszőr magyar nyelven Mandoki Soulmates album legendás magyar énekesekkel: Zorán, Charlie, Demjén Ferenc, Somló Tamás, Cserháti Zsuzsa és természetesen az angol-amerikai lélektársak részvételével.

Most valami hasonlóra készül Leslie Mandoki, aki zenekarával, a Mandoki Soulmates-szel 2022. december 2-án újabb magyar nyelvű lemezt ad ki a Magneoton gondozásában. A Bartók Béla munkásságára épülő „Magyar képek” inspirálta progresszív rock muzsikát a Mandoki Soulmates ikonikus prog rock-jazz rock együttesek zenekarvezetőiből álló világhírű művészek biztosítják.

Az albumon 19 különleges dal található mely igen komoly témákat dolgoz fel, a szövegei aktuálisabbak mint valaha, társadalmi mondanivalója, az aktuális globális helyzeten gondolkodtat el, kiemelve az emberi értékeket.


Leslie Mandoki zenekarával, a Mandoki Soulmates-szel 2022. december 2-án újabb magyar nyelvű lemezt ad ki    Fotó: Red Rock Production


A dalok közül csak párat kiemelve: a reményteli „Új szél” a dinamikus „Gyermektánc” ami egy szenvedélyes rapszódia, az érzelmileg felkavaró „Ide tartozunk”, a realista „Ez már az élet”, a reménységben erős hitű „Fáklya”.

A „Magyar Képek” album, nemcsak a legkiválóbb zenészekkel és énekesekkel elkészített felvétel, hanem egy „ÜGY” egy „ÜZENET” az egész társadalom számára ebben a vészterhes időkben. A magyar szövegeket Kovács Ákos, Horváth Attila és Leslie Mandoki írta, Mandoki eredeti angol szövegeit követve.

A lemezen a 25 évvel ezelőtti albumhoz hasonlóan szerepet vállalt Charlie is, mellette olyan előadók énekelnek, mint Ákos, Caramel, Mező Misi, Takáts Tamás valamint Pápai Joci. Szintén részt vett a felvételeken a nemrég elhunyt Szakcsi Lakatos Béla.